Hotić: Evrogol za najinega fantka

Prva liga 5. Apr 201913:03 > 13:05
Getty Images

Maribor bo povratno polfinalno tekmo slovenskega pokala proti Muri dočakal z minimalno prednostjo, za katero je s pravo mojstrovino poskrbel Dino Hotić.

Povezano

Pohvalil bi celotno ekipo, ki je delala za to zmago. Potem se zgodi, da posameznik odloči tekmo. Tokrat sem to bil jaz, naslednjič bo kdo drug. Pomembno je le to, da ekipa zmaguje in da ob koncu sezone pripeljemo domov obe lovoriki,” je Dino Hotić tudi po mojstrovini iz več kot 20 metrov ostal skormen: “Gol je bil dosežen po odlični akciji, z Vršičem sva izmenjala dvojno podajo in potem mi je ‘sedla’. Videl sem jo v golu že v trenutku, ko sem udaril po žogi. Zelo sem vesel zmage, gol pa posvečam punci in otroku, ki ga pričakujeva. Najinemu fantku.”

Vijoličasti so bili pred obračunom z Muro pod velikim psihološkim pritiskom, a kljub temu so strnili vrste in uspeli priti do zelo pomembne zmage v boju za finale. “Pri vsaki ekipi kdaj pride do padca forme in igra nikakor ne steče. Znašli smo se v fazi, ko nam ni šlo, vendar delamo vsak dan, da bi bili boljši. Vemo, kaj delamo narobe, ko delamo narobe. Ko delamo dobro, želimo to početi čim dlje. Trdo bomo delali naprej, da začnemo zmagovati, da uresničimo cilj, ki je pred nami. Verjamem, da se bomo zdaj začeli dvigovati in bo Maribor spet v pravi podobi,” je pred zaključkom sezone optimističen Hotić, ki skupaj s soigralci že razmišlja o naslednji preizkušnji, ko bodo v soboto v boju za prvenstvene točke gostovali v Kranju: “Takoj smo že usmerili misli k naslednji tekmi. Komaj čakamo nove izzive, najlepše je, ko se igra v tem ritmu sobota-sreda in zdaj gremo naprej z novimi motivi.”