Darko Milanič eno tekmo na "hladnem"

Prva liga 9. Apr 201918:45 > 19:20
NK Maribor/Drago Wernig

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Roman Rogelj je imel po zadnjem krogu polne roke dela.

Najvišjo kazen je zaradi neprimernega obnašanja navijačev prejela Gorica, ki bo morala plačati kar 6.600 evrov. Disciplinski sodnik je Gorico po tekmi z Muro kaznoval zaradi prižiganja bakel na tribuni, žaljenja nasprotne ekipe in navijačev, izražanja in spodbujanja sovraštva oziroma nestrpnosti, vdora navijačev na igrišče, povzročitve prekinitve tekme, metanja bakel med gostujoče navijače in predkaznovanosti. Hkrati je Rogelj Gorici izrekel še pogojno kazen do konca sezone 2018/19 z grožnjo o igranju ene tekme brez gledalcev, če se ponovi izražanje sovraštva in nestrpnosti ter nasilje s strani navijačev.

Mura je zaradi žaljivjih vzklikov navijaške skupine Black Gringos kaznovana s 550 evri.

V oči bode kazen za trenerja Maribora Darka Milaniča, ki je bil na tekmi proti Triglavu izključen. Vijoličasti so takoj po tekmi postregli z uradno objavo na klubski spletni streni in v njej zapisali, da trener vodilne ekipe ni žalil sodnika in da je bil neupravičeno izključen. Rogelj je primorskega stratega kaznoval zaradi protestiranja zoper sodniško odločitev. Milanič je dobil eno tekmo prepovedi vodenja ekipe.

Olimpija je po tem krogu prejela ukor zaradi neupoštevanja protokola pred začetkom tekme z velenjskim Rudarjem. Ljubljančani so na igrišče pritekli nekoliko z zamudo. Kot je po srečanju pojasnil trener Robert Pevnik, so v slačilnici pet minut iskali dres Roka Kronavetra, ki ga ni bilo.

Kazen so prejeli tudi Celjani, ki bodo zaradi rumenih kartonov na tekmi z Domžalami plačali 300 evrov.