Razmočen derbi v Fazaneriji brez zadetkov

Prva liga 11. Apr 201919:05 > 19:07
NK Olimpija Ljubljana

Na zadnji tekmi 26. kroga PLTS, ki je bil hkrati tudi derbi sta se Mura in Olimpija na Fazaneriji razšla brez zmagovalca in zadetkov. Olimpija je z drugim zaporednim remijem zaostanek za Mariborom povečala na -12.

V Fazaneriji je bil danes znova nogometni praznik, ki pa ga je vsaj malce pokvaril dež, ki je malce otežil delo nogometašem na zelenici. Olimpija je tokrat tekmo začela brez Roka Kronavetra, ki je po vseh pripetljajih v zadnjem obdobju obsedel na klopi. Od prve minute pa je debitiral Endri Cekiči.

Na drugi strani je Mura v zadnjem v zelo dobri formi i tudi danes so znova pokazali zelo dinamično predstavo, si ustvarili celo nekaj več priložnosti od nasprotnika, vendar na koncu sta si rivala točke razdelila.

Prve minute dvoboja so bile v znamenju izenačene igre med obema kazenskima prostoroma, igra pa se je nekoliko razživela med 10. in 20. minuto. Prvi priložnosti na tekmi so imeli domačini prek Amadeja Maroše, ki je v 13. minuti sprožil z roba kazenskega prostora, v 18. pa še z glavo, a je bil Nejc Vidmar v obeh primerih na pravem mestu.

Zmaji so prvo priložnost dočakali v 29. minuti. Takrat je Mario Jurčević z leve strani podal pred gol, strel Roka Kidriča z glavo pa je zletel mimo leve vratnice domačega gola. Štiri minute kasneje je Cekici izvedel prosti strel, a z razdalje sprožil prek vrat. Olimpija je v prvem polčasu zapretila še dvakrat. V 40. minuti je Goran Brkić iz prostega strela podal pred vrata, vendar je bil Matko Obradovič dobro postavljen, po treh minutah nadaljevanja pa je Savić pred golom opazil Kidriča, ta pa iz bližine ni bil dovolj natančen.

V drugem polčasu so si domačini hitro pripravili nekaj polpriložnosti, vendar pa je gostujoča obramba, na čelu z vratarjem Vidmarjem, ustavila vse njihove nalete.

V 75. minuti je bilo najprej nevarno pred vrati Olimpije, ko je rezervist Žan Karničnik udaril z desne strani in stresel prečko. V 78. minuti so imeli priložnost še zmaji, Brkić je močno sprožil proti vratom, Obradovič pa je strel ustavil s skrajnimi močmi.

Tekma se je tako končala brez zadetkov, kar pomeni, da Mura ostaja na 6. mestu. Druga Olimpija pa je svoj zaostanek za Maribor sedaj povečala že na -12.