Pevnik odstopil kot trener, a ostaja v Olimpiji

Prva liga 12. Apr 201912:49 > 13:01
NK Olimpija/SPS

Robert Pevnik je skupaj s sodelavci prišel do zaključka, da v danih okoliščinah, ne bi mogli doseči veliko več, zato je na predsednika Milana Mandarića naslovil pismo, v katerem mu je predlagal zamenjavo na trenerski klopi, sam pa bi se skupaj s preostalo ekipo rad vrnil na staro delovno mesto.

Kot je zapisano ob koncu sporočila za javnost, v katerem je tudi pismo Roberta Pevnika (najdete ga na dnu članka) naslovljeno na predsednika Olimpije Milana Mandarića, bo ekipo po odločitvi prvega moža zmajev prevzel “še en Olimpijin trener, Safet Hadžić, ki se bo s sodelavci že danes vključil v priprave moštva za nedeljsko tekmo z Aluminijem.”

Mandarić je po prejemu pisma sprva sklical nujni sestanek, na katerem se je o trenutnem stanju v klubu in nadaljnjih korakih pogovoril s sodelavci in Pevnikom, na koncu pa sprejel predlog slednjega, saj je ocenil, da je časa malo, ker je pred klubom še veliko pomembnih tekem, zato je potrebno hitro ukrepati.

Mandarić se je Pevniku in preostali ekipi zahvalil za opravljeno delo v preteklih mesecih in poudaril, da je bilo za Olimpijo to delo dragoceno in da klub še naprej računa na Pevnika in sodelavce. Kot je še izpostavil predsednik aktualnih prvakov, se je večkrat v zgodovini Olimpije izkazalo, da so lastni strokovni kadri ključ moči nogometnega kluba.

Spodaj si lahko v celoti preberete pismo Pevnika:

Spoštovani gospod predsednik,
Vodenje Olimpije je zame od nekdaj predstavljalo izjemno čast in ponos. Hkrati pa sem se vedno zavedal tudi velike odgovornosti in pritiskov, ki jih ta posel prinaša s seboj. V preteklih treh mesecih sem skupaj s sodelavci skušal ta posel opraviti po najboljših močeh. Sledili smo viziji kluba in ciljem, ki ste jih tudi vi kot predsednik visoko zastavili v strategiji. V člansko moštvo Olimpije smo po najboljših močeh poskušali vključevati mlade razvijajoče se nogometaše, ki so prihodnost kluba. Hkrati pa smo se tudi trudili, da Olimpija tudi rezultatsko ne izgublja šampionskega videza. Delali smo trdno in vztrajno, o čemer pričajo tudi dobri rezultati. Nekje smo bili bolj, drugod manj prepričljivi, a zelo veseli in ponosni smo, če smo s svojim delom pripomogli k uresničevanju vizije največjega kluba v državi. Člani strokovnega štaba smo po pogovoru prišli do zaključka, da v danih okoliščinah, ob izjemnih medijskih pritiskih, velikih pričakovanjih javnosti in v tako kratkem času ne bi mogli doseči veliko več, zato menimo, da bi morda bilo najbolje, da vodenje članskega moštva v naslednjih mesecih zaupate drugemu strokovnemu štabu, nam pa omogočite, da nadaljujemo svoje delo v dobro Olimpije, a na položajih, kjer smo delali že pred prevzemom vodenja članskega moštva. Seveda smo pripravljeni pomagati tistim, ki bodo nadaljevali to pomembno delo, da bi se novi strokovni štab čim bolj in v čim krajšem času vključil v vodenje članskega moštva NK Olimpija.