Bo Maribor danes potrdil prestop Požega Vancaša?

Prva liga 13. Maj 20199:48 > 10:09
NK Celje

Pri Mariboru so za ponedeljek popoldne napovedali novinarsko konferenco, po naših informacijah pa naj bi vijoličasti na njej predstavili veliko okrepitev za prihodnjo sezono!

Vodilna ekipa Prve lige Telekom Slovenije, ki ta konec tedna na večnem derbiju proti Olimpiji (0:3) ni uspela potrditi letošnjega naslova, še kako potrebuje osvežitev na sredini igrišča. Že nekaj časa se kot možna rešitev ponuja nogometaš Celja Rudi Požeg Vancaš, ki je v tej sezoni v odlični formi.

Zdi se, da je športni direktor Maribora Zlatko Zahovič zdaj vendarle prepričal vodstvo celjskega kluba v prodajo, Mariborčani pa bodo za Požega Vancaša odšteli tudi zajetno odškodnino. Po neuradnih govoricah naj bi ta znašala 400 tisoč evrov. Na potrditev bomo počakali do 15. ure, ko bomo videli, če vijoličasti pripravljajo še kakšno presenečenje.

Požeg Vancaš je v tej sezoni s 14 goli in 5 asistencami eno izmed prvih imen Prve lige Telekom Slovenije. Napadalni vezist, ki je pred Celjem bil član Domžal, je novembra 2018 debitiral v slovenski reprezentanci, zdaj pa bo kot kaže vse skupaj nadgradil še s prestopom v najuspešnejšo slovensko ekipo.