SK1 ob 19:15 – Večni derbi končuje turbulentno sezono

Prva liga 30. Maj 201912:11 > 12:27
NK Olimpija Ljubljana

Danes bosta največja slovenska nogometna kluba potegnila črto pod sezono 2018/2019, potem ko ju čaka še zadnji večni derbi v finalu Pokala Slovenije. Studijski del prenosa na Sportklubu začenjamo ob 19:15, tekma se prične uro kasneje.

Mariborčani so prišli do cilja v prvenstvu, a imajo pred seboj še enega. Pred kratkimi počitnicami, ko se bo hitro treba usmeriti k novim izzivom, je na vrsti pokalni finale. To bi bilo nekaj posebnega. Veselimo se finala in verjamem, da bo dvojna krona naša. Po kratkem premoru že začenjamo nove priprave, hitro spet na polno, z novimi pričakovanji, željami po evropskih dosežkih in uspešnih kvalifikacijah. Toda gremo po vrsti, v naših mislih je zdaj le četrtek,” je pred tekmo v Celju dejal Luka Zahović, najboljši strelec sezone v PLTS.

“Lep dosežek, vendar sekundarnega pomena. Vesel sem, da smo naslov vrnili v Maribor, kamor sodi. To je najbolj pomembno,” pravi najučinkovitejši nogometaš na slovenskih igriščih, ki je šampionsko sezono zaključil z osemnajstimi prvenstvenimi zadetki.

Trener Olimpije Safet Hadžić bo kader za četrtkovo tekmo moral sestaviti brez nekaterih poškodovanih igralcev, vendar pa povsem zaupa preostalim, ki jih ima na voljo: Vsi tisti, ki bodo v kadru, se bodo morali dokazati. Olimpija je velik klub in vsi igralci, ki so v njem, morajo biti kakovostni. Jaz zaupam v svoje igralce in verjamem, da bodo vsi tisti, ki bodo v četrtek igrali, dali od sebe maksimum.”

Eden izmed pomembnih adutov Olimpije v finalu bo hitronogi Asmir Suljić, ki je moral zadnji medsebojni dvoboj izpustiti zaradi kazni, v četrtek pa bo poskušal s soigralci osvojiti pokalno lovoriko:V četrtek bomo imeli priložnost za osvojitev lovorike in smo pripravljeni na dvoboj z Mariborom. V tej sezoni smo že pokazali, da z Mariborom lahko in znamo igrati in upam, da bo pokal spet v Ljubljani.”