Milanič: Glede na prikazano smo si zaslužili več

Prva liga 21. Jul 201910:29 > 10:38
Twitter

Maribor je včeraj na tekmi 2. kroga PLTS proti Rudarju vendarle prišel do svoje prve točke v novi sezoni državnega prvenstva. Tudi tokrat pa ni šlo brez tretjega polčasa.

Maribor je včeraj na stadionu Ob Jezeru zelo hitro povedel, s prekrasnim zadetkom Dina Hotiča. V nadaljevanju so imeli vijoličasti kar nekaj lepih priložnosti, na koncu pa so bili kaznovani z zadetkom v sodniškem podaljšku.

Spet ni šlo brez drame in nervoze. Glavni sodnik Asmir Sagrkovič najprej ni dosodil prekrška nad Rokom Kronavetrom potem pa slednjemu zaradi predolgega jezika pokazal rdeči karton. Kronaveter bo tako manjkal na nedeljskem derbiju proti Olimpiji.

“Do izključitve je bilo zelo dobro. Videli smo vse, kar želimo imeti: mirnost, zaključke, predrznost, zlahka smo prihajali v nasprotni kazenski prostor, imeli priložnosti, polpriložnosti. Manjkal je samo drugi gol, s katerim bi zadevo olajšali in umirili nasprotnika. Ob izključitvi in ob tem, da smo takrat že izgubili na svežini, je nasprotnik postal nevarnejši in prihajal z več igralci pred naš gol. Solidno smo se branili, a smo potem v izteku tekme omogočili domačim nogometašem, kar jim ne bi smeli in dobili zadetek,” je po remiju v Velenju poudaril Darko Milanič in nadaljeval.

“Zaslužili smo si več, glede na prikazano bistveno več. Po dveh krogih imamo zdaj eno točko, s katero ne moremo biti zadovoljni, a se bomo trudili izboljšati zadeve. Da bomo te zaključke skozi dobro kombinatoriko, ki jo imamo, privedli do tega, da zabijemo iz bistveno manj priložnosti.”

Časa za počitek ni, saj Maribor že v sredo čaka domača tekma z AIK-om iz Stockholma. Tekmo si boste lahko ogledali tudi na SportKlubu1.