Vse nared za prvi večni derbi sezone 2019/2020!

Prva liga 28. Jul 20199:18 > 9:38
Sportklub Slovenija

Zvečer se bo v Ljudskem vrtu odvil prvi večni derbi sezone. Maribor v Ljudskem vrtu gosti Olimpijo, ki leti na krilih odličnega začetka domače sezone, zelene pa opogumlja tudi dejstvo, da se bodo morale "vijolice" nocoj znajti brez Roka Kronavetra.

Veteran, ki je še nekaj mesecev nazaj nosil dres Olimpije in se na zadnjem derbiju Prve lige tudi vpisal med strelce, tokrat manjka zaradi rdečega kartona, ki ga je prejel na srečanju z Rudarjem. V zvezni vrsti spredaj bosta tako, letos izjemno razpoloženemu, Dinu Hotiću morala pomagati Andrej Kotnik in (najverjetneje) Rudi Požeg-Vancaš.

V dveh prvenstvenih tekmah smo imeli 45 udarcev, a je žoga le dvakrat šla žoga v gol, v obrambi pa smo se sami zapletli. Zato je zdaj evropsko miselnost treba prenesti v nedeljsko tekmo, kulisa bo dobra, termin je pravi in verjamem, da bomo uspešni. Moramo obrniti to krivuljo rezultatov spet navzgor, saj se zadnji derbiji niso razpletli po željah. Verjamem, da se bomo ustrezno pripravili in da bo tokrat vse drugače, po naših željah,” pred derbijem pozitivno razmišlja bočni igralec aktualnih prvakov, Mitja Viler.

V prvenstvu imajo Ljubljančani po dveh krogih precej boljše izhodišče in bi jim tudi točka pomenila zagotovo več, kot domačim, ki jurišajo zgolj in samo na zmago. Po dveh krogih je prepad med kluboma namreč 5 točk.

Pri aktualnih prvakih večjih odsotnosti ne bo. “Veselim se tekme in lahko naredimo velik posel v tisti glavni nalogi, to je osvojitev državnega prvenstva. Nasprotniki bodo šli samozavestno v tekmo, zdaj so zelo nevarni, ko so malce ranjeni, v smislu rezultatov v prvenstvu. Treba jih bo vzeti skrajno resno, ne smemo se ozirati na pretekle derbije. Čaka nas izredno težka tekma, a verjamemo v svojo kakovost, vemo, da bomo prišli do svojih priložnosti, in upam, da jih bomo čim več izkoristili,” je za uradno spletno stran povedal vratar zmajev, Nejc Vidmar.

Odgovornost sojenja je bila dodeljena Mateju Jugu.