V štajerskem derbiju ves izplen Celjanom

Prva liga 17. Avg 201921:49 > 22:03
NK Maribor/Twitter

Aktualni prvaki so z mislimi bržčas že na evropski tekmi, kjer jih v kvalifikacijah za skupinski del Evropske lige čaka bolgarski predstavnik Ludogorec. To so izkoristili Celjani in Mariborčane premagali z 2:1.

Celjani so povedli v 30. minuti, ko je veliko napako na boku storila letošnja okrepitev, Špiro Peričić. Branilec je ob avtu izgubil žogo, kar so domači izkoristili. Po podaji z desne je v srcu kazenskega prostora natančno meril Dario Vizinger.

Že čez dve minuti je Luka Zahović izsilil enajstmetrovko. Do bele pike je pristopil sam, izvedel “panenko” in meril za kakšnega pol metra čez prečko. Do polčasa sta mreži mirovali.

Mariborčani so napadali in v 67. minuti je pritisk na vrata Matjaža Rozmana obrodil sadove. Alexandru Cretu je v kazenski prostor poslal oster predložek, na oddaljenejši vratnici je žogo osamljen pričakal Rudi Požeg Vancaš ter jo z glavo porinil v mrežo.

Odločilni trenutek se je zgodil v 84. minuti srečanja. Mitja Lotrič je izvajal prosti strel, nesrečni Peričić pa med poskusom izbijanja preusmeril žogo od prečke v lastno mrežo. 2:1.

V finišu je imel Maribor dve lepi priložnosti, a do zadetka vijoličasti niso prišli. Po šestih krogih Prve lige imajo aktualni prvaki zgolj 6 točk, medtem ko so Celjani pri 9-tih na tretjem mestu.

V popoldanskem srečanju Prve lige je Sežana z 2:0 ugnala Triglav iz Kranja.