Uradno: Velikonja iz Ljubljane v Ankaro

Prva liga 31. Jan 201720:38 > 20:49
NK Olimpija/Facebook

Zdaj je tudi uradno. Etien Velikonja zapuščajo Olimpijo, kjer se je zadržal vsega pol leta, in odhaja v Turčijo. Napadalec ob vrnitvi v Prvo ligo Telekom Slovenije ni navdušil.

Napadalec Etien Velikonja je klavrno sklenil zgodbo z Olimpijo, pri kateri ni navdušil. Nekdanji napadalec Gorice in Maribora, ki je na tujem igral za Lierse, Rio Ave in Cardiff City, ni bil v načrtih ljubljanskega kluba, zato se je selitev zdela edina logična poteza. Vse do zadnjega dne prestopnega roka je trajalo, da sta športni direktor Ranko Stojić in Velikonja rešila nastalo situacijo.

Velika poletna okrepitev Ljubljančanov bi lahko Olimpijo zamenjala tudi za turškega drugoligaša Elazigspor, a Velikonjo ponudba tega kluba ni prepričala. Ko se je že zdelo, da nove ponudbe ne bo, se je na sceni pojavil tudi turški prvoligaš, s katerim je Novogoričan sklenil pogodbo, ki bo veljala sezono in pol. Trenutno enajstouvrščena ekipa turškega državnega prvenstva Genclerbirligi je tako nova postaja v karieri Velikonje.

Olimpija bo za napadalca prejela odškodnino, ki pa zagotovo ni takšna, kot si jo je ob poletnem prestopu obetal Milan Mandarić. Neuradno znesek ne presega pol milijona evrov.