Milanič: Slabo smo se branili in neučinkovito napadali

Prva liga 1. Dec 201910:02 > 10:06
NK Maribor/Drago Wernig

Triglav je v soboto šokiral Ljudski vrt in še drugič v tej sezoni v štajerski prestolnici premagal aktualne državne prvake (0:2).

Skozi celotno tekmo smo imeli izredno veliko število priložnosti, katere smo zapravili na prelahek način. Dve že takoj v 3. minuti. V 1. polčasu je bilo odločilno, da smo pri situacijah na igrišču, iz katerih smo zlahka prišli v kazenski prostor, menili, da bomo to rešili kar tako in da ni treba biti pozoren, moštven. Zgodilo se nam je nekaj napak, ki so privedle do tega, da smo se znašli v visokem zaostanku. V 2. polčasu pa se je to še stopnjevalo,” je po tekmi za klubsko spletno stran povedal trener Maribora Darko Milanič.

Kljub številnim napadom Maribor ni prišel do gola, to pa se je zgodilo tretjič v letošnji sezoni PLTS.

Žal se zgodi tudi takšna tekma. Potrebovali smo ta en gol, ki bi obrnil potek tekme. Žal ga nismo zabili in močno lahko obžalujemo, da nismo nadaljevali s podobo iz prejšnjih štirih tekem, ko smo res delovali dobro, igrali eden za drugega. Tokrat pa nas je prepričanost v zmago pripeljala do tega, da smo bili daleč od zmage,” dodaja Milanič.

V jesenskem delu sezone 2019/2020 sta v Ljudskem vrtu slavili le dve ekipi – Rosenborg in Triglav. Kranjčanom je to uspelo že dvakrat, s tem pa so Mariboru znova odščipnili pomembne točke v boju za nov naslov. Olimpija lahko danes poviša prednost pred večnim tekmecem na pet točk.

Ko je začelo goreti, smo postajali nervozni in posegali po napačnih odločitvah. Slabo smo branili, neučinkovito napadali. Najbolj mi je žal, da nismo izkoristili tega zelo dobrega trenutka, ki smo ga imeli v zadnjem obdobju z zaporednimi zmagami. Bilo je opazno, da delujemo zrelo, moštveno, toda tokrat smo bili pod nekakšim vtisom lahkotnosti in občutek, da prelahko prihajamo do vseh teh priložnosti, nam je odnesel točke. Imeli smo preveč tehničnih napak, ko nismo zabili iz situacij, iz katerih bi morali, se nam je vse podrlo.