Aluminij in Celje s suvereno zmago zaključila jesen

Prva liga 4. Dec 201917:38 > 17:46
PLTS

Nogometaši Aluminija in Celja so danes z zmagama zaključili jesenski oziroma prvi del prvenstva. Aluminij je doma s kar 8:1 razbil Triglav, Celjani pa so v Sežani slavili s 4:0.

Danes so v PLTS na sporedu tekme 20. kroga, ki je hkrati tudi zadnji jesenski krog pred zimskim premorom.

Uvod prvega polčasa je minil brez pravih priložnosti, Celjani pa so povedli iz prve prave. V 23. minuti je po kotu z desne strani Josip Ćalušić žogo podaljšal proti drugi vratnici, kjer je bil Dario Vizinger, ki je kljub ne najbolj posrečenemu strelu vendarle dosegel svoj 13. zadetek v sezoni za vodstvo z 1:0 in drugo mesto na lestvici strelcev.

Le malce zatem je Rok Štraus s strelom malce izven kazenskega prostora zatresel prečko domačih vrat, v 28. minuti je s 13 metrov poskusil še Mitja Lotrič, a je žogo končala v naročju Ariana Renerja.

Zato pa so izbranci Dušana Kosića podvojili prednost v 43. minuti. Najprej je Lotrič povsem neoviran streljal z 20 metrov in zadel vratnico, odbito žogo pa je v prazno mrežo pospravil Ivan Božić.

V 50. minuti so imeli prvo resnejšo priložnost na tekmi tudi Kraševci, po podaji z desne strani pa je z glavo pred vrati za malo zgrešil Lazar Milošev. Na drugi strani je malce pozneje od daleč sprožil Luka Kerin, a je žoga končala malo mimo vrat Tabora.

V 65. minuti so gosti potrdili zmago. Lotrič je odvzel žogo tekmecem, jo nato tik pred kazenskim prostorom oddal na svojo levo do Vizingerja, ta pa jo je vrnil pred vrata, kjer jo je Božić le še potisnil v mrežo za 3:0 in svoj sedmi gol sezone.

Svojega osmega pa je v 89. minuti dosegel Lotrič, potem ko je po Vizingerjevi s 15 metrov učinkovito zaključil protinapad ob znova precej neodločnih in nezainteresiranih domačih branilcih.

Čeprav so igrali brez kaznovanega Ilije Martinovića, so igralci Aluminija brez posebnih težav odpravili Triglav. Ta je v prejšnjem krogu znova presenetil z zmago v Ljudskem vrtu, tokrat pa je – še vedno brez Žana Kumra in Luke Majcna – že po dobrih 20 minutah zaostajal z 0:3. Aluminij bo tako jesen končal najmanj na tretjem mestu, Triglav po 12. porazu na sedmem.

Kidričani so hitro povedli, v sedmi minuti je namreč po dolgi podaji s 15 metrov zadel Mihael Klepač, ki je zadel šestič v sezoni. Potem ko je v 14. minuti na drugi strani nase opozoril David Tijanić z nevarnim strelom od daleč, pa so v 16. domači podvojili prednost.

Matic Vrbanec je lepo podal za hrbet gostujoče obrambe, kamor je stekel Nikola Leko in nato dosegel svoj osmi zadetek v sezoni. Devetega pa je vpisal že pet minut zatem, ko je v mrežo pospravil žogo, ki jo je odbil Jalen Arko po strelu Marcela Čermaka.

V 39. minuti so gostitelji vodili že s 4:0, ko je po strelu Vrbanca žogo v lastno mrežo preusmeril Aleš Mertelj. Takoj zatem je prišel sam v kazenski prostor spet Klepač, a je slabo zaključil akcijo.

V 51. minuti se je Klepač še drugič na tekmi vpisal med strelce, ko je iz bližine dosegel sedmi gol sezone. Enega manj je vpisal njegov soigralec Ante Živković, tega je prispeval v 56. minuti, ko je prav tako zadel iz bližine.

V 58. minuti se je moral na drugi strani izkazati Matija Kovačić po poskusu Filipa Jankovića, so pa Gorenjci zmanjšali zaostanek v 69. minuti, ko je Qendrim Hasanaj zadel s približno desetih metrov.

Toda domači se še niso ustavili, v 84. minuti so že sedmič ugnali Arka, takrat je najprej streljal Klepač, odbito žogo pa je v gol pospravil David Flakus Bosilj. Isti igralec je v 87. minuti zapravil še eno veliko priložnost, ko je pred vrati zgrešil oziroma slabo zadel žogo.

Bolje pa se je mladenič izkazal v 89. minuti, ko je iz prve unovčil podajo Dejana Petroviča z desne strani za končnih 8:1.