Hadžič: Poznala se je odsotnost Čekicija

Prva liga 5. Dec 201911:29 > 11:33
NK Olimpija Ljubljana

Nogometaši Olimpije so na zadnji tekmi jesenskega dela državnega prvenstva v Stožicah izgubili proti Domžalam z 0:1. Svoje misli pred jesenskim premorom pa je strnil tudi trener Safet Hadžič.

Zmaji so si pred svojimi gledalci pripravili kar nekaj lepih priložnosti za zadetek, ki pa so ostale neizkoriščene. Edini gol na tekmi je v 53. minuti z bele točke dosegel Senijad Ibričić.

Safet Hadžić je po tekmi povedal:Škoda je, ker nismo izkoristili Mariborovega spodrsljaja in ušli na sedem točk prednosti, a prvenstvo je še dolgo. Na napakah se učimo, to bomo poskušali popraviti. Imeli smo priložnosti, ampak bili smo preveč živčni, nismo bili natančni v podajah in na koncu je rezultat takšen, kot je.”

Trener Olimpije proti Domžalam ni mogel računati na Endrija Čekicija, ki se je poškodoval na mestnem dvoboju z Bravom, v začetni postavi ga je zamenjal Jucie Lupeta: Poznala se je odsotnost Cekicija. Povezuje igro, ima ideje in je nevaren za strel z dvajsetih metrov. Razumljivo je, da sodelovanje Lupete in Vukušića ni takšno kot med Cekicijem in Vukušićem, ker je Cekici drugačen profil igralca. Je pol vezist, pol napadalec in brez njega smo izgubili na kombinatoriki.”

Kot je povedal Saet Hadžić, se za njegove varovance s četrtkom začenja zasluženi počitek, ekipa pa se bo znova zbrala 13. januarja: Danes končujemo z delom in se dobimo 13. januarja. V tej fazi bomo poskušali narediti nekatere stvari brez igralcev. Pogledali bomo, kaj se da izboljšati v igralskem kadru, da bi imeli dva dobra igralca na istem položaju.”

Na koncu pa je trener Ljubljančanov namenil nekaj besed tudi prvi tekmi v spomladanskem delu prvenstva – derbiju z Mariborom – ki bo 22. februarja v Ljudskem vrtu in ga bo vodilna Olimpija pričakala s štirimi točkami prednosti: Mogoče smo v prednosti, saj morajo oni zmagati. Moramo se dobro pripraviti, da zadržimo prednost oziroma dobimo tekmo.”