Bomba iz Sežane – Mauro Camoranesi bo prevzel Tabor!

Prva liga 29. Dec 201913:16 > 13:23
Getty Images

Alfredo Pedulla, eden od poznavalcev italijanskega nogometnega prostora, je na svoji spletni strani razkril, da bo Tabor iz Sežane prevzel Mauro Camoranesi, nekdanji svetovni prvak z Italijo in nekdanji igralec Juventusa.

S pomočjo naših zanesljivih virov smo izvedeli, da so pogovori zares v teku, a bo potrebno na uradno potrditev še nekoliko počakati. Češnjice bodo novega trenerja tako uradno dobile v naslednjih dneh.

Camoranesi je nekdanji superzvezdnik italijanskega nogometa, ki je kariero igralca končal leta 2014 in se takoj podal v trenerske vode. Nekdanji italijanski reprezentant in dolgoletni član stare dame je do danes vodil Coras de Tepic, mehiškega drugoligaša. Nato je preskočil v prvo ligo, kjer je vodil Tigres, na klopi katerega pa ni uspel navdušiti. Nazadnje je vodil ekipo Cafetereos de Tapachula, od leta 2018 pa je strokovni komentator Serie A pri ponudniku DAZN.

Camoranesi je v svoji igralski karieri osvojil ogromno lovorik. Gre sicer za igralca rojenega v Argentini, ki pa je zaradi svojih predhodnikov dobil italijanski potni list in glavnino kariere preigral na Apeninskem polotoku. Z Italijo je leta 2006 postal svetovni prvak.