Prvi pravi test za Olimpijo

Prva liga 9. Feb 201712:34 > 12:40
NK Olimpija/SPS

Nogometaši Olimpije bodo v naslednjih desetih dneh na pripravah v turškem Beleku odigrali pet prijateljskih obračunov. Prvi test jih čaka danes proti trenutno vodilnemu moštvu druge ruske lige Dinamu iz Moskve.

Trener zeleno-belih Luka Elsner bo tako kot na prejšnjih pripravljalnih tekmah ponudil priložnost za igro večjemu številu nogometašev, med katerimi tokrat ne bo obolelega Leona Benka in Branka Ilića.

»Prihajajoče prijateljske tekme v Beleku bodo pravi preizkusi za naše moštvo, saj bodo razkrili, koliko nam še manjka do tiste optimalne ravni pripravljenosti. Tu predvsem mislim v tehnično-taktičnem smislu, saj smo glede fizične pripravljenosti že sedaj na zelo visokem nivoju,« pravi pred današnjim obračunom z ruskim drugoligašem Luka Elsner, ki bo od jutrišnjega dne dalje lahko računal na usluge Roka Baskere, ki se je z včerajšnjim podpisom pogodbe vrnil v zmajevo gnezdo.

Ljubljančani so včeraj tudi nekoliko nespretno vohunili za večnimi tekmeci iz Maribora, ki so v Beleku že stari znanci. Vijoličasti so se s premešano postavo izvrstno upirali močni ekipi Ludogorca, celo vodili z 2:0, a se na koncu morali zadovoljiti z remijem (2:2). Zmaji so na vohunsko misijo poslali Sebastjana Cimirotića, ki pa mu ni uspelo, da bi ostal skrit. Današnjo tekmo Ljubljančanov si bo ogledalo tudi strokovno vodstvo vijoličastih.

Termini preostalih prijateljskih tekem NK Olimpija Ljubljana v Beleku:

11. 2. 2017: NK Olimpija Ljubljana – FC Renders (15.00)
12. 2. 2017: NK Olimpija Ljubljana – FC Žalgiris Vilnius (15.00)
17. 2. 2017: NK Olimpija Ljubljana – FC Astana (17.00)
18. 2. 2017: NK Olimpija Ljubljana – FC Vorskla Poltava (16.00)