Pred večnim derbijem – zmaga Maribora in poraz Olimpije

Prva liga 15. Feb 202022:30 > 22:37
NK Maribor/Grega Wernig

Končuje se premor v Prvi ligi Telekom Slovenije. Nogometaši Maribora so v generalki pred nadaljevanjem prvenstva z 1:0 premagali Rudar, Olimpija pa je v Celju klonila s 3:0.

Tekmo v Ljudskem vrtu je v 49. minuti odločil Amir Dervišević, ki je uspešno izvedel 11-metrovko. Slednjo je priigral Felipe Santos, ki je ob preigravanju v kazenskem prostoru Velenjčanov padel ob spotikanju branilcev. Trener Maribora Darko Milanič je tokrat na igrišče poslal postavo Pirić, Milec, Peričić, Koblar, Viler, Pihler (64./Cretu), Dervišević (86./Vrhovec), Požeg Vancaš, Kronaveter (74./Kotnik), Felipe Santos (74./Bajde), Zahović (86./Tavares).

Generalka pred večnim derbijem se je povsem ponesrečila Olimpiji, ki je v Celju razočarala in izgubila s 3:0. Za gostitelje so zadeli Ivan Božić (32.), Mitja Lotrič (58./11-m) in Luka Kerin (66.). Trener zmajev Safet Hadžić je pogrešal prvega vratarja Nejca Vidmarja, najboljšega strelca ekipe Anteja Vukušića, Luko Menala, Endrija Čekičija in Jucieja Lupeto. Olimpija je tekmo začela v postavi Orbanić, Boakye, Burin, Kamy, Jurčević, Tomić, Putinčanin, Valenčič, Knežević, Pavlović in Savić.

Spomladanski del PLTS se začenja epsko, z večnim derbijem. Maribor in Olimpija se bosta v Ljudskem vrtu pomerila v soboto ob 20.15. Ljubljančani so trenutno z 42 točkami prva ekipa PLTS, najbližja zasledovalca Aluminij in Maribor pa zaostajata za štiri.