Maribor tokrat ni izkoristil darila Olimpije

Prva liga 29. Feb 202020:02 > 20:12
NK Maribor/Twitter

V 23. krogu PLTS sta tako Olimpija kot Maribor osvojila samo točko. Potem ko Ljubljančani niso uspeli streti odpora zadnjega Rudarja, tudi Maribor ni našel poti do gola Sežane (0:0). Brez zadetkov se je končal tudi obračun med Bravom in Aluminijem. Razlika na vrhu ostaja minimalna.

Povezano

Maribor je sredi tedna slavil v Murski Soboti in na najboljši možni način izkoristil bledo predstavo Olimpije proti Triglavu, tokrat pa vijoličasti niso uspel izkoristiti novega spodrsljaja zmajev. Sežana je v Ljudskem vrtu prišla do velike točke, potem ko sta mreži vseh 90 minut mirovali.

Darko Milanič je pogrešal Martina Milca (poškodba mečne mišice) in Amirja Derviševića (bolezen), Mauro Camoranesi pa je moral začetno enajsterico sestaviti brez Rodrigua Bongonguija. Prvič po povratku v domače mesto je na igrišče stopil Rene Mihelič (igral je od 77. minute).

V prvem polčasu so domači popolnoma prevladovali na zelenici, toda Rok Kronaveter, Rudi Požeg Vancač, Andrej Kotnik in Jasmin Mešanović niso našli poti mimo novinca v vratih Taborja Davida Šugića. Vijoličasti so napade nizali tudi v drugem polčasu, toda poti do sežanske mreže niso našli. Za goste je imel najlepšo priložnost v 68. minuti Kevin Doukoura, ki je z roba kazenskega prostora meril nekaj centimetrov previsoko.

Za malenkost premočno je meril tudi domači branilec Špiro Peričić v 80. minuti. V sodnikovem podaljšku so domači vse moči usmerili v napad, a so gostje tudi z nekaj sreče uspeli priti do točke.