Maribor novega trenerja našel na Hrvaškem?

Prva liga 23. Apr 20208:14 > 8:17
NK Maribor/Miha Vidrih

V Mariboru še naprej iščejo dolgotrajno rešitev na trenerski klopi. Novopečeni športni direktor vijoličastih Oliver Bogatinov naj bi rešitev našel na Hrvaškem, poroča EkipaSN.

Povezano

Če držijo informacije edinega slovenskega športnega dnevnika, bo novi trener Maribora postal 43-letni hrvaški trener Sergej Jakirović. Slednji je nazadnje vodil hrvaško Gorico, s katero je v prvi sezoni tega kluba med hrvaško elito osvojil peto mesto, v lanski sezoni pa končal na šestem mestu. Letošnja sezona zanj ni potekala po načrtih, na koncu ga je iz klopi Gorice odnesel visok poraz s 6:0 proti Hajduku. Pred kratkim je bil tudi v kombinacijah za prevzem Dinamove B ekipe, toda na koncu ni prišlo do dogovora z Zagrebčani. Kot še poroča EkipaSN, so vijoličasti že navezali stik z nogometašem, ki je zbral tudi pet nastopov za reprezentanco Bosne in Hercegovine.

Prva želja Maribora je bil Igor Jovičević, ki je medtem že prevzel Dinamo, visoko so kotirale tudi delnice Simona Rožmana, a se je slednji naposled odločil ostati na Rijeki.