Olimpija se od Beleka poslavlja z remijem

Prva liga 19. Feb 201711:34 > 11:42
NK Olimpija Ljubljana

Ljubljančani so se na zadnji preizkušnji v turškem Beleku brez zadetko razšli z ukrajinsko Vorsklo.

Na zadnjih dveh tekmah so zelenobeli prikazali nekoliko boljši predstavi, kar je razveselilo tudi trenerja Luko Elsnerja. Dvoboj z Vorsklo iz Poltave je potrdil, da Ljubljančani lahko računajo na mlade zmajčke, saj so David Tijanić, Jakob Novak in Matevž Turkuš odigrali res dobro srečanje.

Zadetkov na srečanju ni bilo, Zmaji pa so imeli dve lepi priložnosti že v prvem polčasu, ko sta poskušala Dorian Babunski in Branko Ilić, a je bil v obeh primerih na mestu vratar Vorskle.

»Všeč mi je bil pristop celotnega moštva, in ko smo na tako visoki ravni glede želje, motiva in taktične discipline, potem tudi precej močnejši nasprotniki na papirju ne bodo imeli lahkega dela z nami. Od začetka priprav so se fantje zavedali, da jih v Turčiji čaka najpomembnejši del, kjer je v ospredje stopilo taktično uigravanje moštva, zato sem še toliko bolj vesel izjemno pozitivnega izziva vsakega posebej. Fantje so pokazali izjemno visoko raven zrelosti, motiva in želje po napredku. To pa je za vsakega trenerja na koncu vsakega treninga in tekme najpomembnejša stvar,« je bil z videnim na zadnji preizkušnji v turškem Beleku in pred vrnitvijo domov zadovoljen strateg Ljubljančanov.

Zmaji se danes v večernih urah vračajo domov, kjer jih čaka enodnevni počitek. Od torka dalje pa so na vrsti še zadnje priprave na sobotno večni derbi v Ljudskem vrtu.