Šimundža: Zmaga nam lahko v pokalu marsikaj zamegli

Prva liga 6. Jun 202010:29 > 10:32
Sportklub Slovenija

Slovensko prvenstvo se je po epidemiji koronavirusa v petek nadaljevalo s tekmo med Aluminijem in Muro, ki se bosta pomerila tudi v torkovem polfinalu Pokala Slovenije. Obračun za prvenstvene točke so dobili Muraši. Kako bo v torek? Spremljajte od 16:45 naprej v živo na SK 1.

Getty Images

Povezano

“Zame osebno naslednja tekma z istim tekmecem pomeni, da gre za nekaj povsem drugega. Drugo tekmovanje, drugi ambient. Ta tekma lahko samo pozitivno ali negativno vpliva na pripravo na pokal in nič drugega. Lahko nam tudi marsikaj zamegli, zaradi česar moramo biti zelo previdni,” je trener Mure Ante Šimundža v pogovoru za MMC opozaril, da zmaga v prvenstvu pred polfinalnim obračunom v Pokalu Slovenije ne pomeni veliko.

“Prisotna je bila velika želja po igri. Ključni trenutek je bila izključitev in gol iz sledeče prekinitve. Dobili smo igralca več in povedli z 2:1 ter pripeljali tekmo do konca,” je dodal nekdanji trener Maribora in spregovoril tudi o strelcu drugega zadetka 19-letnem Kaiu Cipotu, ki je sin Murine legende Fabijana Cipota. “Sodeč po očetu, bi bil zelo presenečen, če ne bi bil tako fizično močan. Kai Cipot je igralec, ki je v tej sezoni že dobil priložnost v Evropi, bil je eden ključnih dejavnikov za spremembo poteka tekme v pokalu. Preprosto je odigral dobro tekmo – ne bom rekel odlično, imel je tudi minuse. A če se bo zadovoljil s tem, bo zelo hitro konec. On je na začetku, prikazal se je na nogometnem zemljevidu Slovenije. Samo trdo delo, višji cilji in zagnanost ga bodo pripeljali še na višji nivo. Zagotovo ima razpon v fazi napada na kar treh različnih položajih. Glede na potrebe mu zaupam, da se bo znal prilagoditi. To je ena od stvari, ki so potrebne, če želi nogometno odrasti in postati igralec, na katerega se računa.”

Aluminij je s porazom zapravil možnost, da se vrne na drugo mesto, a trener Slobodan Grubor poudarja, da poraz ni tragedija. “Ni to nobena tragedija. Res smo izgubili tri točke. Ključni trenutek tekme je bila izključitev Ivana Kontka. Takoj nato smo iz prekinitve še prejeli zadetek. Razumljivo, da je bilo potem težko kaj narediti. Priložnosti, ki smo jih imeli, nismo izkoristili. Morali bi biti konkretnejši Prva tekma. Gremo naprej,” je dejal Grubor in dodal: “Jutri po analizi te tekme bomo začeli razmišljati o pokalnem polfinalu. Nezbranost v obrambi je pripeljala do prvega gola. Drugi gol je bil posledica rdečega kartona in prekinitve, pri kateri smo bili površni. Zadovoljen sem bil s stanjem dogajanja na igrišču. A ko po izključitvi prejmeš takoj gol ob igralcu manj je zelo težko.”

Torkov polfinalni obračun Pokala Slovenije, ki bo odigran na Brdu, spremljajte od 16:45 naprej v živo na SK 1, dan kasneje vas ob isti uri in na istem programu čaka še drugi polfinale med Radomljami in Nafto, veliki finale bo na sporedu 24. junija.