Bravo doma z minimalno zmago ugnal Triglav

Prva liga 7. Jun 202021:11 > 21:19
NZS

Nogometaši Brava so po dolgem premoru zaradi pandemije virusa Covid 19, v okviru 26. kroga pred domačimi gledalci ugnali Triglav z 1:0. Junak obračuna je bil Aljoša Matko.

Nogometaši Brava so proti neposrednemu tekmecu za izognitev devetemu mestu prišli do zmage v zaključnem delu tekme. S tem so nadaljevali niz neporaženosti, ki traja vse od zimskega premora, hkrati pa so se prebili na šesto mesto prvenstvene lestvice. Kranjčani, ki imajo najbolj porozno obrambo lige, so večji del tekme dobro nadzorovali napadalce domače ekipe, a na koncu vpisali 15. poraz in ostajajo osmi.

Ekipi sta bili v prvem polčasu dokaj izenačeni, obe sta imeli obdobja prevlade, ki pa ni prinesla kakšne izrazitejše priložnosti. Še najbližje zadetku je bil Milan Milanović, ki je po kotu z desne strani s strelom z glavo žogo poslal kak meter čez gol.

Njegov soigralec Marten Wilmots je deset minut prej poskusil od daleč, toda Igor Vekić ni imel težkega dela. Nekajkrat je bilo malce vroče tudi v kranjskem kazenskem prostoru, kjer pa Bravu ni uspelo priti do pravega zaključnega strela.

V uvodu drugega polčasa, ki ga je osvežil tudi dež, ekipi nista prišli do priložnosti, nekaj konkretnejši so bili domači, ki pa predvsem svojih podaj iz kota niso znali unovčiti.

V 67. minuti pa so Kranjčani tudi zagrozili, s prostega strela s 25 metrov je sprožil Erik Gliha, izkazal se je Vekić, ki je žogo preusmeril čez prečko.

Tri minute pozneje so domači zahtevali najstrožjo kazen, ko je v dvoboju z Gašperjem Udovičem padel Roko Baturina, a sodnik ni pokazal na belo piko.

V 85. minuti pa so se vodstva in zmagovitega zadetka razveselili domači nogometaši. Žan Trontelj je s prostega strela podal z desne strani, Aljoša Matko pa je pred vrati v padcu žogo preusmeril v mrežo. To je bil njegov sedmi gol sezone.