Od 16.45 na SK1: Mura in Aluminij v boj za finale

Prva liga 9. Jun 20207:43 > 7:54
NK Aluminij

Slovenski klubski nogomet se vrača na Sportklub! Po dolgem premoru je napočil čas za zaključek Pokala Slovenije, ki ga gosti Nacionalni nogometni center Brdo. Danes je na sporedu prvi polfinalni dvoboj, v katerem se bosta pomerila Mura in Aluminij.

Zaključek pokalnega tekmovanja je v tej sezoni po dolgem premoru zaradi epidemije koronavirusa nekoliko prilagojen. Vse tekme gosti Mednarodni nogometni center Brdo, v polfinalu pa letos ne bo povratnih tekem.

Pokal je v tej sezoni poseben, po hitrem izpadu Maribora in Olimpije pa so preostali klubi začutili, da je to lahko njihovo leto. V konkurenci za končni naslov so samo še štirje klubi – Aluminij, Mura, Nafta in Radomlje, ples kroglic pa je določil, da se bosta v polfinalu pomerila predstavnika PLTS in 2. SNL.

Prvi polfinale ponuja obračun slovenskih prvoligašev, usoda pa je želela, da sta Aluminij in Mura prejšnji petek odigrala sploh prvo uradno tekmo v Sloveniji po dolgem premoru. Bolj samozavestni bodo v polfinalni obračun vstopili Prekmurci, ki so tekmo v PLTS dobili s 3:1.

Trener črno-belihAnte Šimundža je petkovo zmago hitro pozabil in na klubski strani v napovedi polfinalnega obračuna povedal: “Tekma je že pozabljena, mora biti pozabljena. Naslednja tekma proti istemu nasprotniku je popolnoma druga zgodba. Drugo tekmovanje, drugo prizorišče, druga energija. Šlo bo za povsem drugačno tekmo in nikakor se ne zanašamo na prvenstveno tekmo. Vsaka zmaga je dobrodošla, bodisi gre za prvenstvo, pokal ali pripravljalno tekmo. Vsaka zmaga ustvari pozitivno atmosfero v slačilnici, klubu in pri navijačih. Zmage pa ne smejo zamegliti pogleda in dejstva, da bo torkova tekma popolnoma drugačna od petkove.

Na petkovo tekmo pa vsekakor niso pozabili pri Aluminiju, kjer so med vikendom razmišljali o tem, kako popraviti vtis in si priboriti novo, zanje že tretjo, finalno vstopnico. Kidričani so v finalu pokala igrali leta 2002 in 2018. V prvem primeru jih je premagala Gorica, v drugem pa Olimpija.

V napovedi pred tekmo je pri Aluminiju misli strnil napadalec rdeče-belih Ante Živković: “Vsaka tekma je pomembna. Jasno je, da smo hoteli v petek proti Muri zmagati, ampak smo jo na žalost izgubili. Kljub temu smo se iz poraza nekaj naučili in se hitro povsem posvetili pokalnemu polfinalu, ki je za nas zelo pomemben. Imamo zgodovinsko priložnost, da se vpišemo v zgodovino Aluminija. Upam, da se nam uspe prebiti v finale Pokala Slovenije.

Tokratni nasprotnik v finalu bo predstavnik 2. SNL, posledično pa bo klub iz PLTS v finalu favorit. Kaj menite, kdo se bo kot prvi uvrstil v finale Pokala Slovenije?

Naše druženje na Sportklubu 1 bomo tokrat pričeli že ob 16.45, saj za vas pripravljamo zanimiv studijski del, ki sledi tudi po tekmi. Gosta v studiu bosta Mladen Dabanovič in Dejan Obrez, tekmo pa bo komentiral Goran Obrez.