Slovenski pokal: Kdo se bo v finalu pomeril z Muro?

Prva liga 9. Jun 202019:55 > 20:26
Sportklub Slovenija

Jutri ob 17:30 bo na sporedu druga polfinalna tekma Slovenskega nogometnega pokala. V nacionalnem nogometnem Centru Brdo se bosta pomerila dva drugoligaša - Radomlje in Nafta.

PLTS

 Jutri ob 17:30 si boste na SK 1 lahko ogledali drugo polfinalno tekmo Slovenskega pokala. Pomerila se bosta Radomlje in Nafta. 

Ekipi sta se do zdaj pomerili petkrat. Izkupiček – dvakrat so slavili nogometaši Radomelj, trikrat nogometaši Nafte. V letošnji sezoni sta se moštvi pomerili enkrat. Nafta je v Lendavi slavila kar s 4:0. 

2. SNL se je zaradi pandemije predčasno končala, kar gotovo predstavlja problem za obe ekipi. Poraženec jutrišnjega dvoboja bo sezono že končal, zmagovalec pa se bo veselil izjemnega uspeha.

Radomlje so prvenstvo končale na 3. mestu. Rumeni so zgolj za točko zaostali za drugouvrščeno Gorico in posledično za dodatnimi kvalifikacijami za 1. ligo. Nafta je prvenstvo končala mesto nižje.

Nogometaši Radomelj so v zadnjem krogu pred osmino finala pokala izločili Dobrovce. Premagali so jih kar z 10:0. V osmini finala so rumeni po podaljških premagali Gorico, v četrtfinalu pa so izločili še Celje, ki v letošnji sezoni igra izjemno.

Nafta je na prvi stopnički z 1:0 premagala Šenčur. V osmini finala je ekipa iz Lendave izločila Krško. V četrtfinalu so se nogometaši Nafte pomerili z Rudarjem, ki je letos izločil Olimpijo. Plavi so knape premagali s 4:1.

Trener Radomelj Oskar Drobne ne bo mogel računati na poškodovana Gašperja Trdina in Anžeta Piška, ki je bil najboljši nogometaš rumenih v letošnji sezoni. 23-letni vezist je v 2. ligi dosegel 9 zadetkov. 

Največ zadetkov za Nafto je v letošnji sezoni dosegel Jaka Bizjak. 29-letni napadalecje v polno meril 13-krat.

Zmagovalec dvoboja se bo v fnalu pomeril z Muro, ki je danes s 4:0 ugnala Aluminij.