Od 16.45 na SK1: Nafta in Radomlje za zgodovinski uspeh

Prva liga 10. Jun 20208:11 > 8:29
Matej Kranjec

Sreda prinaša še drugi polfinalni obračun Pokala Slovenije, ki po končani epidemiji virusa COVID-19 poteka v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. V drugem polfinalu se bosta pomerila člana 2. SNL, Nafta in Radomlje.

Za ene in druge je letošnja sezona v pokalu izjemna. Tako Nafta kot Radomlje lovita prvi finale v Pokalu Slovenije, hkrati pa zgodovinska priložnost prinaša še možnost za preboj v evropska tekmovanja.

Zmagovalca drugega polfinalnega obračuna v finalu sicer čaka zahteven preizkus, saj se bo tam srečal z Muro, ki je v torek s 4:0 premagala Aluminij.

Povezano

 Šele drugič v zgodovini Pokala Slovenije se bo v finale prebil drugoligaš. To je za zdaj kot edinemu uspelo Aluminiju v sezoni 2001/2002.

Edino medsebojno tekmo Radomelj in Nafte v tej sezoni so zanesljivo dobili Lendavčani, ki so še v jesenskem delu tega tekmovalnega leta doma slavili s kar 4:0. Radomlje so sicer predčasno končano 2. SNL končale pred Nafto in samo točko za drugo Gorico.

Pri mlinarjih bo trener Oskar Drobne pogrešal dva nosilca igre. Zaradi poškodb sta sezono že končala Gašper Trdin in v tej sezoni najboljši igralec Radomelj Anže Pišek. Na drugo strani Dejan Dončič takšnih težav nima, hkrati pa je Nafta pred nadaljevanjem PLTS na prijateljskih tekmah potrdila dobro pripravljenost.

Sportklub tudi danes za vas pripravlja zanimiv studijski del, ki se bo začel že ob 16.45. Tokrat bo naš gost Zoran Zeljković, nekdanji nogometaš in zdaj trener Krke, ki obe ekipi odlično pozna. Ob Zeljkoviću bo Miha Penko v studiu gostil še Dejana Obreza, z roba igrišča pa se bo oglašal Matic Burazer. Komentator tekme bo Goran Obrez.