Razdrh nekdanji, Domžale prevzema Dejan Djuranović

Prva liga 15. Jun 202011:04 > 11:08
Nejc Berce

Iz Domžal so sporočili, da so se sporazumno razšli s trenerjem Andrejem Razdrhom, na ponedeljkovi novinarski konferenci pa predstavili njegovega naslednika. To je Dejan Djuranović!

52-letni strateg je ob Kamniški Bistrici zelo dobro poznan, saj je v Domžalah deloval več let. Djuranović je barve rumene družine sprva zastopal kot igralec med letoma 2003 in 2006, nato pa je v NK Domžale deloval še v vlogi športnega direktorja, trenerja mladinske ekipe in nazadnje tudi pomočnika trenerja.

Nekdanji slovenski reprezentant in nogometaš Izole, Olimpije, Maribora in Gorice je ob prevzemu članskega moštva Domžal povedal: “Zelo sem vesel, da sem se vrnil v okolje, ki je polno lepih spominov in dobrih izkušenj še iz obdobja, kjer smo izjemno dobro sodelovali pod vodstvom Simona Rožmana. Zaradi trenutnega položaja Domžal sem dobil priložnost vodenja prve ekipe in tega izziva se bom lotil z velikim veseljem in ponosom. Verjamem, da bomo vsi skupaj, tako v strokovnem štabu, kot tudi širše v klubu, znova začeli ustvarjati pozitivno zgodbo.

Novopečeni glavni trener bo prvič na delu že v sredo, ob 20. uri, ko bodo Domžale gostovale v Velenju: “Odločitev je bila lahka. Imel sem namreč veliko željo, da bi prevzel takšno moštvo, ki ga, tako kot okolje, dobro poznam. Trenutka za takšne stvari ne moremo izbirati, toda Domžale, ki so v zadnjih letih imele zelo uspešne rezultate, so trenutno v ne najboljšem položaju, ampak prepričan sem, da so tako fantje, kot tudi vsi ostali člani stroke, sposobni pripeljati klub v mirne vode, kjer bomo lahko brez težav začenjali novo poglavje. V zaključek prvenstva, ki je pred nami, se moramo zagotovo podati s pozitivnim razmišljanjem. Igralcem je potrebno povrniti samozavest, saj se vsi skupaj zavedamo, da so od prvega do zadnjega sposobni prikazati veliko več. Prepričan sem, da imamo kvaliteto za višja mesta, kot kaže lestvica ter da bomo letošnjo sezono zaključili brez dodatnih kvalifikacij.

Djuranović, ki je prvi trening v rumenem že odvodil, bo v prihodnje deloval z novim strokovnim štabom: “Klub mi je omogočil, da bodo z menoj že od prvega dne dalje sodelavci po lastnem izboru. Gre za posameznike, s katerimi smo skupaj sodelovali že v preteklosti. Tukaj sta kondicijski trener Jan Košir in Janez Strajnar, ki bo skrbel za vratarje, v veliko korist pa nam bo tudi Aleš Mežnaršič, trener z lastne nogometne šole, ki je v tem trenutku s svojim znanjem in odnosom do dela prav tako prava oseba.

Andrej Razdrh je moštvo rumenih bojevnikov prevzel 5. septembra 2019, v devetih mesecih pa je na 23 tekmah v vseh tekmovanjih zbral 9 zmag, 11 porazov in tri neodločene rezultate.

Ob Razdrhu sta klub zapustila tudi pomočnika Darko Karapetrović in Amir Botonjić.

Domžale so na lestvici državnega prvenstva na predzadnjem mestu. Točko pred njimi je Triglav, še dve več pa ima Tabor iz Sežane.