Martinović iz Aluminija v Maribor

Prva liga 19. Jun 202010:10 > 10:15
NK Maribor/Miha Vidrih

Športni direktor Maribora Oliver Bogatinov nadaljuje s sestavljanjem igralskega mozaika za naslednje obdobje. Potem ko je ekipi iz Ljudskega vrta zvestobo obljubil vratar Ažbe Jug, je obrambno vrsto okrepil Ilija Martinović, ki je podpisal pogodbo do leta 2023.

Ko je Ilija tvoril štopersko navezo, je imel Aluminij po jesenskem delu letošnje sezone obrambo z najmanj prejetimi zadetki v ligi. To govori o njegovi nogometni kvaliteti, sam pa menim, da ima potencial za naslednje korake naprej, ki jih lahko v Mariboru ustrezno izrazi. Iskali smo branilca z njegovimi značajskimi lastnosti in ga v našli v Iliji, ki prihaja kot prost igralec,” je ob prihodu Ilije Martinovića iz Aluminija dejal športni direktor Maribora Oliver Bogatinov.

Črnogorski branilec je v slovenski prvoligaški druščini odigral 75 tekem, zato v Mariboru pričakujejo, da ne bo imel večjih težav s prilagajanjem na novo okolje. “Za menoj so tri sezone pri Aluminiju, dobro sem seznanjen z ligo, zato ne bom imel večjih težav pri prilagajanju, saj poznam veliko igralcev in celotno okolje. Tukaj sem dozorel kot nogometaš, Slovenija mi je veliko pomagala. Napredoval nisem le nogometno, ampak sem se izpopolnil tudi kot oseba, v življenjskih navadah. Vem, kam prihajam in se veselim izziva. Že od prej poznam Maribor kot klub, še iz časov igranja v Ligi prvakov in v evropskih tekmovanjih. Tudi moj prijatelj iz otroštva, Marko Janković, ki je tukaj igral, mi je povedal veliko lepega. Da gre za velik klub, na vseh področjih,” je zadovoljen Martinović, ki se bo novim soigralcem pridružil že na petkovem treningu, na prvem minute v majici vijoličastih pa bo moral počakati do začetka nove sezone: “Vse odločitve, ki sem jih sprejel v karieri, so bile večinoma težke. Ta pa je bila lahka in sem brez pomislekov sprejel vabilo. Prav zaradi tega, ker je Maribor blagovna znamka, tradicija, ideal. Ima izjemno podporo navijačev, ljudje imajo res močno radi klub, ki je odlično organiziran. Prišel sem po velike zadeve, to mi Maribor lahko ponudi, sam pa se bom popolnoma posvetil svojim obveznostim, da pomagam k uresničitvi ciljev, ki so tukaj vedno visoki. Grb Maribora je privilegij in odgovornost. Nosil ga bom s spoštovanjem in menim, da imam v sebi zahtevani šampionski DNK, ki bo ustrezal temu sistemu. Moja odgovornost bo, da se potrudim po najboljših močeh na vsakem treningu in se tako oddolžim za zaupanje ter izborim za mesto v ekipi.”