Celjani v naslednji sezoni močnejši za Vrbanca

Prva liga 30. Jun 202014:15 > 14:18
NK Celje

Tretji najboljši podajalec državnega prvenstva Matic Vrbanec bo kariero nadaljeval v vrstah prvoligaša iz Celja. Dosedanji kapetan Aluminija v knežje mesto prihaja kot prost igralec, pravico nastopa pa bo imel šele po koncu tekoče sezone.

Matic Vrbanec je v letošnjem državnem prvenstvu za Aluminij odigral 28 tekem, na katerih je prispeval devet podaj in dosegel pet zadetkov. Dosedanji kapetan Aluminija, ki je svojo kariero začel pri ptujski Dravi, je s Celjem podpisal pogodbo do 30. junija 2023. Na stadionu Z’dežele bo nosil dres s številko 13, svojim novim soigralcem se bo pridružil že jutri, pravico nastopa pa bo imel v novi tekmovalni sezoni.

Celjani šest krogov pred koncem prvenstva zasedajo drugo mesto na lestvici in imajo tako kot tretji Mariborčani za vodilno Olimpijo štiri točke zaostanka.

Iz Kopra so sporočili, da so podaljšali sodelovanje z branilcem Luko Badžimom za dve leti. Dvaindvajsetletni Koprčan je za ekipo iz Bonifike, ki bo v naslednji sezoni znova nastopala v prvoligaški druščini, v lanski sezoni zbral 17 nastopov.