Ob 20:00 na SK 1: Komu prekmurski derbi v Lendavi?

Prva liga 29. Avg 20209:35 > 9:37
ND Beltinci/Facebook

Lokalni derbiji v Prekmurju so vsakokrat nekaj posebnega in tudi nocoj ne bo nič drugače, ko se bosta pod lendavskimi vinogradi pomerila domača Nafta in Beltinci. Obračun od 20:00 naprej spremljajte v živo na SK 1.

Tudi četrti krog 2. SNL bodo zaznamovali lokalni spopadi. V najzanimivejšem obračunu bo Nafta ob 20:00 gostila Beltince, zanimivo pa bo tudi na preostalih igriščih. Še posebej velja omeniti sosedski derbi med Dobom in Radomljami.

Sobotni večerni termin bo namenjen prekmurskemu derbiju. Nafta na domačem igrišču gosti Beltince, ki so lani že presenetili lendavsko zasedbo. Dvoboj v beltinski “šumi” se je končal z minimalno zmago gostiteljev, novembrski obračun v Lendavi pa se je končal z delitvijo točk. Letošnjo sezono so bolje odprli nogometaši Nafte, ki so po treh krogih še vedno neporaženi. Po dveh domačih zmagah, pod lendavskimi griči so pokleknili Krčani in Ajdovci, so modri v spopadu vrha lestvice remizirali s Fužinarjem.

Četa trenerja Dejana Dončića ne dosega velikega števila zadetkov, se pa lahko Lendavčani pohvalijo z izjemno trdno obrambo. Lendavsko mrežo je doslej zatresel zgolj Tadej Trdina, v soboto pa bo skušal Florjana Raduho, mlajšega brata v golu Nafte, premagati beltinski kapetan Patrik Raduha. Beltinčani se bodo v Lendavi pobirali po domačem porazu z Dravo, v napadu pa bodo pogrešali prvega strelca Luko Mariča, ki se je po treh golih vrnil v Fazanerijo. (vir: nzs.si)