Vijoličasti s prevetreno zasedbo do remija v Domžalah

Prva liga 30. Avg 202021:59 > 22:12
Twitter

Po sramotnem porazu proti severnoirskemu Coleraineu in izpadu iz evropskih tekmovanj je NK Maribor prvenstvo začel z remijem ob Kamniški Bistrici.

Maribor je v primerjavi s četrtkovo tekmo proti Coleraineu v začetni postavi zamenjal kar 9 (!) nogometašev. Tekmo sta od evropskih borcev začela le vratar Ažbe Jug in steber obrambe Nemanja Mitrović.

Premoč na zelenici so aktualni državni podprvaki kronali v 21. minuti, ko je po predložku Denisa Klinarja z desne strani v polno meril Jan Repas. Ta je žogo slabo zadel z glavo, a se je usnje odbilo od tal in preskočilo presenečenega Grego Sorčana ter končalo čez črto. Za vsak slučaj je žogo v mrežo potisnil Luka Zahović, a je zadetek pravično pripisan Repasu. Slednji se zadetka pričakovano ni veselil. Domžale so njegov bivši delodajalec.

Domžalčani so v nadaljevanju zaigrali bolje in do izenačenja prišli v 62. minuti, ko je lepo podajo Gregorja Sikoška z leve strani v gol s kolenom odbil Dario Kolobarić. V 84. minuti je imel za domače vse tri točke na “nogi” veteran Senijad Ibričić, a je idealno podajo Kolobarića v padcu uspel spraviti le v rokavice Juga. Ostalo je pri delitvi točk.

Po reprezentančnem premoru bodo Domžalčani gostovali pri prvakih v Celju, Maribor pa doma pričakuje “vroč” ljubljanski Bravo.