Olimpija novo okrepitev našla pri Partizanu

Prva liga 31. Avg 202016:15 > 16:19
NK Olimpija/Twitter

Najnovejša okrepitev Olimpije je Djordje Ivanović. 24-letni nogometaš v zmajevo gnezdo prihaja iz beograjskega Partizana.

Krilni napadalec se je uveljavil pri FK Spartak Subotica, kjer je v jesenskem delu sezone 2017/2018 v prvi srbski ligi dosegel 11 zadetkov na 21 nastopih. Za njegove odlične predstave je bil nagrajen z naslovom najboljšega nogometaša jesenskega dela srbske Superlige. Vzbudil je tudi pozornost Partizana iz Beograda, ki ga je v svoje vrste zvabil v začetku leta 2018.

Pri 24 letih ima na svojem računu že 153 nastopov, 39 zadetkov in 16 asistenc v prvi srbski ligi. Zabeležil je tudi 13 nastopov in 6 zadetkov v srbskem pokalnem tekmovanju, 7 nastopov v kvalifikacijah za Evropsko ligo ter 3 nastope v Evropski ligi. Pohvali se lahko tudi z dvema osvojenima lovorikama, saj je s Partizanom dvakrat osvojil naslov pokalnega prvaka.

Nastopal je tudi že za srbsko reprezentanco. Leta 2017 je z 21 leti debitiral v dresu Srbije na prijateljski tekmi proti Južni Koreji.

Ob podpisu pogodbe je dejal: “Zadovoljen sem, da sem prišel v klub, kot je Olimpija. Želim si osvajati lovorike in se poskušati uvrstiti v Ligo evropa.”

Predsednik Olimpije, gospod Milan Mandarić, je dejal: “Z velikim naporom sva skupaj z Mladenom Rudonjo uspela pripeljati vrhunskega igralca za Olimpijo. Zelo sem vesel, da nam je uspelo, saj vem, da smo z njim našo kvaliteto dvignili na še višji nivo. Djordje ni fantastičen samo kot igralec, ampak tudi kot človek. Olimpija je veliko pridobila z njegovim prihodom. Upam, da bo javnost to videla in bila zadovoljna z njegovimi sposobnostmi na terenu.”