Mura remizirala v Stožicah

Prva liga 13. Sep 202023:20 > 23:34
NK Olimpija Ljubljana

Na uvodnih 4 tekmah 3. kroga PLTS je skupno padlo kar 17 zadetkov, zadnja tekma kroga pa golov ni ponudila. Olimpija in Mura sta se tako razšla brez zmagovalca.

 V prvem polčasu sta si obe strani priigrali nekaj priložnosti. Blizu zadetka za Sobočane je bil Andrija Filipović, na drugi strani pa se je priložnost ponudila Janu Gorencu. Podobno sliko smo spremljali tudi v 2. delu igre. Nekaj priložnosti je zapravil Kevin Žižek, a Mura za to ni bila kaznovana.

Sobočani po treh tekmah ostajajo neporaženi. Danes so zabeležili prvi remi v sezoni in se z Maribor po točkah gledano izenačili na vrhu lestvice. Ekipa iz Ljudskega vrta je sicer zaradi boljše gol razlike prva.

Olimpija je zabeležila 2. prvenstveni remi in tako tudi po drugi tekmi ostaja brez zmage. Zmaji so trenutno 7.

Za obe ekipi je bila današnja tekma generalka za četrtkove kvalifikacije za Ligo Europa. Ljubljančani se bodo ob 18:30 pomerili z bosanskim Zrinjskim iz Mostarja. Prekmurce pa čaka obračun proti Aarhusu iz Danske.

Preostali današnji tekmi sta se konćali z zmagami Kopra, ki je s 4:2 dobil primorski derbi z Gorico in Taborja. Ekipa iz Sežane je s 3:1 premagala Aluminij.