Ameriška okrepitev v slovenskem Las Vegasu

Nogomet 8. Jan 202311:58
Foto: ND Gorica

Ameriški nogometaš črnogorskih korenin Steven George Juncaj, ki ima tudi albanski potni list, je druga okrepitev slovenskega prvoligaša Gorice. Kot so danes sporočili iz novogoriške sredine, je 24-letnik lani igral za Michigan Stars v ameriški ligi MLS.

“Predsednik in športni direktor sta mi predstavila, kaj si klub želi postati v bližnji prihodnosti. Zelo sem zadovoljen, da sem pristal tukaj. Verjamem, da sem eden izmed igralcev, ki lahko pomagajo vrniti dobre stare čase, s čimer bi lahko postali velik klub ne samo v Sloveniji, ampak v celotni balkanski regiji,” je med drugim za spletno stran kluba dejal Juncaj.

Športni direktor Admir Kršić pa meni, da je Juncaj za slovenski prostor precejšnja neznanka. “Steven je za ta prostor zagotovo neznanka. Sicer se je v Novi Gorici mudil že poleti, tako da ga malce že poznamo. Velik delež pričakujemo tudi z njegove strani, predvsem v napadalnem delu. Kot pri vseh novincih pričakujemo hitro prilagoditev, moramo pa tudi mi storiti veliko, da se bodo takšni igralci čim hitreje privadili na naš način dela, da bomo potem tudi na igrišču iz njih iztisnili maksimum,” je dejal Kršić.

Prišel tudi francoski krilni napadalec

Drugi današnji novinec Gorice je Djibril Dianessy. Gre za 26-krilnega napadalca, ki je v preteklosti igral nižjeligaški francoski nogomet, preizkušal pa se je tudi na Nizozemskem.

Komentari

Vaš komentar