Besede, ki vodstvo NK Olimpija postavljajo na laž

Nogomet 7. Okt 202218:00 > 18:02
Predsednik NK Olimpija Adam Delius in direktor Igor Barišić. FOTO: Aleš Fevžer.

Ob novici, da jim zaradi dolgov grozi odvzem točk v prvenstvu in prepoved nastopa v evropskih tekmovanj, so se pri NK Olimpija včeraj odzvali s sporočilom za javnost, v katerem so zapisali, da so vse obveznosti poravnali. Oglasil se nam je Rok Bulc, direktor agencije Passport Europe, ki je poskrbela za prevoz s famoznega evropskega gostovanja v Luksemburgu, in vodstvo Olimpije postavil na laž.

Ponovimo, Olimpiji kazen, ki pa še ni potrjena, grozi predvsem zaradi neplačanih računov do nekdanjih trenerjev Sava Miloševića, Roberta Prosinečkega in Dina Skenderja. Dolgovi obstajajo tudi do številnih drugih dobaviteljev in tudi igralcev za premije iz prejšnje sezone (uvrstitev v Evropo in zmaga v pokalu).

“Z naše strani so računi plačani in urejeni,” je v včerajšnjem sporočilu za javnost, ki so ga po medijskih zapisih o kazni zaradi neplačanih dolgovih v javnost poslali včeraj popoldne pri NK Olimpija. V njem so navajali izjave direktorja Igorja Barišića.

Danes se nam je oglasil direktor agencije Passport Europe, ki se ukvarja s prevozi in organizacijo dogodkov, in direktorja Olimpije postavil na laž. Pri Olimpiji za prevoz s prvega evropskega gostovanja sezone, ko se je Ljubljančanom zgodil velik organizacijski fiasko – ostali so brez leta v Slovenijo, zato so morali na 16-urno pot in domov prispeli na dan uvodne prvenstvene tekme z Muro -, še niso plačali.

Sprenevedanje, ob katerem človek ostane brez besed

“Z začudenjem spremljam izjave vodstva NK Olimpija o tem, da nikomur ničesar ne dolgujejo. Potem ko smo v našem podjetju uredili vse potrebno za prevoz domov s povratne tekme v Luksemburgu, so naši pozivi k plačilu najema avtobusa ostajali preslišani, zato smo morali vložiti izvršbo,” nam je povedal Rok Bulc.

“Pri NK Olimpija so v izvršilnem postopku odgovorili, da sploh ne vedo, na kaj se naša terjatev nanaša. Človek ob takem odgovoru ostane brez besed, saj ni mogoče razumeti, kako se lahko nekdo tako spreneveda. Seveda imamo vso korespondenco s klubom ustrezno dokumentirano, zato pričakujem, da bomo v sodnem postopku uspeli. Glede na klubski odgovor, pa verjamem, da je takšnih upnikov, kot smo mi, še veliko,” je ogorčen Bulc.

FOTO: Aleš Fevžer.

Dolg, ki ne vpliva na kazen, a pove veliko

Ob tem je treba dodati, da ta dolg, ki ni visok (približno šest tisoč evrov), tako kot neplačane obveznosti do drugih manjših dobaviteljev, na proces licenciranja na Nogometni zvezi Slovenije in morebitno kazen Uefe ne vplivajo. Povedo pa veliko o tem, kakšno je stanje v pisarnah trenutno vodilnega slovenskega nogometnega prvoligaša …

Kolumni o NK Olimpija (iz arhiva):

Komentari

Vaš komentar