Bo krvnik Kopra kmalu sedel na klop velikana?

Nogomet 28. Maj 202218:57 > 19:25

Nogometaši Radomelj so bili v drugem delu sezone pravi hit Prve lige Telemach. Končno šesto mesto je zgodovinski uspeh za klub, ki je sploh prvič v svoji zgodovini obstal med slovensko nogometno elito. Odmeven rezultat bi kaj lahko vnovčil tudi trener mlinarjev Nermin Bašić, ki ga v svoje vrste vabi dvakratni jugoslovanski prvak.

V zimskem prestopnem roku so se v Radomljah odločili za presenetljivo potezo in trenerja Roka Hanžiča zamenjali z dotedanjim tehničnim vodjo ekipe Nerminom Bašićem. Poteza se je izkazala kot zadetek v polno, pod vodstvom nekdanjega trenerja Gorice so rumeno-črni z zadnjega mesta splezali na vrh spodnjega dela lestvice in v zaključku prvenstva pošteno mešali štrene tudi kandidatom za državno krono.

Lagal bi, če rečem, da stikov ni bilo

A prav lahko se zgodi, da se bo Bašićeva trenerska era na klopi mlinarjev kmalu končala. V intervjuju za portal reprezentacija.ba je namreč strateg Radomljanov priznal, da se o svoji prihodnosti pogovarja s štirimi klubi, najresnejši kandidat za njegov podpis pa je velikan Bosne in Hercegovine FK Sarajevo.

Radomlje so moja prva izbira, v Sloveniji sem našel svoj mir, a videli bomo, kaj se bo zgodilo. Pogovarjal sem se s štirimi klubi. Poslušam in razmišljam, kaj je dobro za mojo kariero. V naslednjih dneh bom sprejel odločitev. Lagal bi se, če rečem, da ni bilo stikov s Sarajevom. Ime, kot je Sarajevo, je privlačno tudi številnim drugim trenerjem. Kar bo, bo. Verjamem, da lahko z gospodom Mirvićem, ki ga poznam že pol leta, naredim dobre stvari,” je komentiral Nermin Bašić.

Foto: Uroš Skaza

Klub slovečega imena, a slabših rezultatov

FK Sarajevo je dvakratni prvak jugoslovanske lige, petkrat je bil klub najboljši v prvenstvu Bosne in Hercegovine. V letošnji sezoni je ekipa končala šele na četrtem mestu Premijer lige, v klubu pa najdemo kopico nogometašev, ki jih dobro poznamo tudi s slovenskih nogometnih zelenic. Člani Sarajeva so denimo Rijad Kobiljar, Asmir Suljić, Rifet Kapić, Dražen Bagarić, Daniel Avramovski …

Komentari

Vaš komentar