Bobičanec po težkem obdobju vse bližje vrnitvi na zelenice

Nogomet 1. Dec 202114:01 > 14:02 1 komentar
Foto: Jure Banfi

Zvezdnik slovenskega nogometnega prvaka Mure, Luka Bobičanec, se po težji poškodbi počasi vrača na igrišča. Kot so sporočili iz murskosoboškega prvoligaša, se njegova rehabilitacija približuje koncu, čeprav natančnejši datum njegove vrnitve še vedno ni znan.

Ko je Mura pretekli četrtek v Konferenčni ligi na kolena spravila angleški Tottenham, tri dni pozneje pa nato še Maribor, ji je to uspelo brez Luke Bobičanca. A tako je že nekaj časa, saj hrvaški nogometaš svojim soigralcem ne more pomagati vse od 19. avgusta in kvalifikacijskega obračuna v Ligi Europa 19. avgusta proti graškemu Sturmu.

Bobičanec je takrat na igrišču prebil 62. minut, nato pa bil zaradi posledic poškodbe adduktorja prisilje zapustiti zelenico, na katero se vse odtlej ni več vrnil. A kot so danes sporočili iz tabora slovenskega prvaka, se vezist počasi le vrača v tekmovalni pogon, čeprav priložnosti pred začetkom spomladanskega dela bržkone ne bo dočakal.

“Počutim se dobro. Za zdaj je vse normalno, počasi se vračma v ritem. Z ekipo sem že opravil nekaj treningov, predvsem tistih tehničnih, a zaenkrat z njimi še ne igram. Morda bom lahko začel že konec tega tedna ali prihodnji teden, če bo vse tako, kot mora biti,” je v pogovoru za spletno stran Mure razkril Luka Bobičanec.

“S tem se moraš soočiti”

Osemindvajsetletni zvezdnik prekmurskega ponosa tako v teh dneh vse napore vlaga predvsem v izboljšanje fizične pripravljenost, da bo lahko znova tako izvrstno pripravljen kot pred nesrečno poškodbo. S tem bo v nadaljevanju slovenskega prvenstva zagotovo predstavljal veliko okrepitev za zasedbo trenerja Anteja Šimundže, ki se je tako doma in še posebej v Evropi morala znajti brez njega.

FOTO: Jure Banfi.

“Res je, ni bilo prijetno. Celo življenje delaš, treniraš, se odrekaš, da bi nekoč lahko doživel nekaj takšnega. Nam je to uspelo, sam pa v skupinskem delu nisem mogel biti del tega. S tem mislim na igrišču. Ob njem sem fantom vedno stal ob strani in bil njihov največji navijač. Toda takšna je kariera nogometaša in s tem se moraš soočiti,“ je dejal Bobičanec in priznal, da se je zelo težko sprijaznil z dejstvom, da se v tretjerazrednem evropskem tekmovanju ne bo mogel pomeriti proti tako uveljavljenim ekipam, kot so Rennes, Vitesse in Tottenham.

“Ker se je igrala Evropa, je bilo težje zbistriti misli, tudi sama poškodba je zelo specifična. To sem uspel prebroditi in zdaj so moje misli usmerjene samo k temu, da povsem okrevam in se vrnem na igrišče,“ je pripomnilm navijačem murskosoboškega prvoligaša pa obljubil, da se bo vrnil še boljši kot prej.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje