Bojazni Mariborčanov so se uresničile

Nogomet 3. Maj. 202212:42 > 12:54
Delite:

V boju za naslov državnega prvaka so Mariborčani ostali brez pomembnega aduta. Ažbe Jug je zaradi poškodbe rame, ki jo je staknil na tekmi s sežanskim Taborom, že končal sezono. Pa ne le to, rehabilitacija se bo zavlekla globoko v poletje oziroma celo v jesen.

Tekla je 13. minuta 32. kroga Prve lige Telemach, ko so Mariborčani na tekmi s sežanskim Taborom v eni sami situaciji prejeli dva boleča udarca. Dino Stančič je z bele točke Kraševce popeljal v vodstvo, ob tem pa si je ramo poškodoval čuvaj mreže vijolic Ažbe Jug, ki srečanja ni mogel nadaljevati. Zdaj je popolnoma jasno, da nogometaša, ki do poškodbe ni izpustil niti minute letošnje sezone prve lige, v tej sezoni na zelenici ne bomo več videli.

“Zdaj je vse v redu, operacija je potekala po predvidenem načrtu. Počutje je situaciji primerno. Žal se zgodijo tudi takšne stvari, kot v življenju moraš biti v nogometu pripravljen na vse, tudi na tovrstne zaplete. Trenutno so prve misli povezane s tem, da je najbolj pomembno uspešno prestati okrevanje. Najprej sledi obdobje popolnega mirovanja, nato bo dovoljeno pasivno razgibavanje roke, ki jo bom v naslednji fazi lahko začel premikati do določenih stopinj,” je za mariborsko spletno stran po operaciji razkril nesrečni vratar, ki ga bo v zaključku sezone zamenjal Nizozemec Menno Bergsen.

Foto: Jure Banfi

Rehabilitacija se bo zavlekla v naslednjo sezono

Da so tovrstne poškodbe sila nenavadne, priznava tudi Ažbe Jug: “Poškodba je res posledica nenavadnega spleta okoliščin, kajti prišlo je do povsem običajnega padca. Lahko bi rekel padec kot padec, neštetokrat sem padel na tekmah in predvsem na treningih, pa se nikdar ni zgodilo nič podobnega. Trava je bila mokra, spodrsnilo mi je, sila je naredila svoje, nisem uspel dovolj hitro nadzorovati giba in ob padcu je rama zapustila svoj položaj, če se lahko tako izrazim.”

Iz mariborskega tabora so sporočili še, da bo rehabilitacija po poškodbi trajala več mesecev, tako da bo 30-letnik izpustil tudi začetek prihajajoče sezone in s tem seveda tudi kvalifikacijske tekme za vstop v katero izmed treh evropskih tekmovanj.

Komentari

Vaš komentar