Čeferin: Evropski koncept je edina prava pot

Liga prvakov 12. Maj 202112:16 > 12:17
Foto: FSS

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je na spletni konferenci v organizaciji časnika Delo z naslovom "Športni dogodki kot posel" izpostavil, da je evropski model športa, ki temelji na solidarnosti, trajnosti, temeljnih vrednotah, edina možnost za preživetje športa.

POVEZANO

Ne sme nas voditi le dobiček. Koncept nogometne superlige, ko lahko pride skupina milijarderjev in kupi, kar hoče, tudi del naše kulture in zgodovine, je izjemno nevaren,” je opozoril prvi mož evropskega nogometa in dodal, da obramba vrednot športa, tradicije in identitete na eni strani ter ohranjanje ravnotežja s poslom na drugi strani sedaj obstajata.

V razvoj nogometa Uefa vrača 86 odstotkov svojih sredstev, na področju klubskega nogometa pa 93,5 odstotka vseh dohodkov. Zame je to pravi sistem. Šport je in mora biti posel, zato upam, da bo šport generiral še večje finančne zneske. Problem pa je, če gre pri tem za dobičke posameznikov,” je med drugim dejal predsednik Uefe.

Nogomet je velik posel in zelo dobra naložba, še pravi Čeferin: “Azija je ekonomsko verjetno najmočnejši kontinent, investicija v šport pa je zanimiva. Vsak dan na Uefo dobivamo ponudbe za različne investicije in to z neomejenimi zneski. Skladi, banke z vsega sveta ponujajo neomejene zneske, ker je šport zelo zanesljiva investicija.

 

Komentari

Vaš komentar