Celjane ustavila vratnica, Domžalčane pa Rozman

Nogomet 16. Jul 202219:50 > 21:38 0 komentarjev
Foto: Uroš Kokol

Nogometaši Domžal in Celja so v prvem krogu Prve lige Telemach v Domžalah razšli brez golov.

Domžale in Celje ne slovita kot ekipi, ki bi dobro začenjali nove sezone.

Delno je zagotovo krivo dejstvo, da se jima v prestopnem roku vedno veliko dogaja, vsako poletje spreminjata sestavo ekipe in prvenstva začenjata ne povsem uigrani. Tako je bilo tudi letos, obe sta po koncu lanske sezone poleg številnih igralcev zamenjali še trenerja.

Simon Rožman se je prav iz Celja vrnil v Domžale, a svojih nekdanjih varovancev ni uspel streti, na povprečni tekmi enakovrednih tekmecev golov ni bilo, ekipi sta tako na uvodu prvenstva spet ostali brez polnega izkupička.

Morozov v vratnico, Ilenič v vratarja

Dvoboj ekip, ki sta v lanskem prvenstvu razočarali s sedmim oziroma osmim mestom, se je začel z enakovredno igro, pravih priložnosti pa ni bilo vse do končnice prvega polčasa. Kljub temu pa so bili Celjani v deveti minuti blizu vodstva, ki bi ga bolj pripisali slučajnosti kot nevarni akciji. Grigorij Morozov je z leve strani poslal žogo v sredino, kjer je bil prekratek Ivan Božić. To je zmedlo vratarja Ajdina Mulalića, le s pogledom je spremljal pot žoge, ki je na njegovo srečo zadela vratnico.

Mulalić se je izkazal pri prostem strelu Božića v 31. minuti, nekaj minut pozneje je bil s prostega strela na drugi strani premalo natančen tudi Arnel Jakupović.

Domžalčani so še nekajkrat poskušali s streli od daleč, vratar Matjaž Rozman pa je moral posredovati le ob poskusu Jošta Piška. Edina stoodstotna priložnost se je gostiteljem ponudila v zadnji minuti, ko je Mitja Ilenić izkoristil neodločnost Morozova, prišel sam pred Rozmana, močno streljal, a zadel le vratarja.

Simon Rožman poln zanosa začenja novo domžalsko zgodbo. FOTO: Uroš Skaza.

Tudi v drugem delu veliko priložnosti ni bilo. V 68. minuti se je po napaki Nejca Ahmajerja ponudila domžalskemu napadalcu Slobodanu Vuku, toda njegov strel proti golu je blokiral Morozov. Nekaj polpriložnosti so imeli tudi gosti, a izid se ni spremenil, ekipi sta si glede na videno zasluženo osvojili po točko.

Celje bo tudi v naslednjem krogu gostovalo v Domžalah, merilo se bo z Radomljani, Domžale bodo gostovale pri Muri.

POTEK TEKME

NK Domžale : NK Celje 0:0

Do konca srečanja brez posebnih pretresov. Glede na vse priložnosti je delitev točk še najbolj pravična, čeprav so imeli Celjani nekoliko višjo posest žoge (54 % – 46 %).

68. minuta: Izjemna priložnost za Domžalčane, Celjane pa je zopet rešil fantastični Matjaž Rozman. Takoj zatem je Sagrković odredil premor za osvežitev.

58. minuta: Prva resnejša akcija v drugem polčasu. Chukwubuikem Ikwuemesi je bil blizu vodstvu gostov, njegov udarec z bližine je ustavila domžalska obramba.

46. minuta: Začetek drugega polčasa smo dočakali brez menjav pri obeh zasedbah.

45. minuta: Ilenič je po dolgi podaji z domače polovice dobil pomemben duel z Morozovim in se kar naenkrat znašel iz oči v oči z Rozmanom. Vratar Celja je bil pripravljen in močan udarec mladca z levico odbil.

42. minuta: Jošt Pišek je bil izjemno blizu nazivu “gol tedna”, saj je žogo lepo sprejel kakšnih 25 metrov od gola ter močno pomeril z desnico. Žoga bi zletela tik za vratnico, a se je tokrat izkazal Matjaž Rozman ter s konicami prstov žogo odbil v kot.

38. minuta: Prosti strel je izvedel Arnel Jakupović in meril nekoliko previsoko. Durdov šepa in je že zapustil igrišče. Zamenjal ga je Slobodan Vuk.

36. minuta: Dolgo žogo v prazen prostor je prejel novi napadalec Domžal Ivan Durdov, zrušil ga je Damjan Vuklišević in si prislužil rumeni karton.

31. minuta: Tokrat prosti strel za grofe z večje razdalje. Žogo si je nastavil Ivan Božić in meril izvrstno, toda Mulalić je bil pripravljen ter s parado žogo spravil v rokavice.

23. minuta: Sagrković je odredil prvi premor za osvežitev.

15. minuta: Celjski napad je ustavil Mitja Ilenič in si za grobo posredovanje prislužil rumeni karton. Prosti strel s kakšnih osemnajstih metrov je Vasilije Janjičić poslal v živi zid.

9. minuta: Prva nevarnejša akcija Celja je prinesla kot. Do žoge je na levi strani prišel Grigori Morozov, ki je žogo podal v sredino, a se je poskus spremenil v strel, saj je presenetil celotno obrambo in tudi vratarja Ajdina Mulalića. Vratnica je žogo prinesla v naročje domžalskega čuvaja mreže.

2. minuta: Prva prekinitev. Janez Pišek je žogo z vso silo poslal v glavo Ninu Koutru, ki je obležal na vroči zelenici.

1. minuta: Asmir Sagrković je označil začetek srečanja. V Domžalah je gledalce in nogometaše pričakalo žgočih 30 stopinj celzija.

V ŽIVO

Domžale je v zadnjih tednih zapustilo kar devet nogometašev, pripeljali so štiri nove, a nemara največja sprememba se je zgodila na trenerski klopi, na katero se je vrnil Simon Rožman in na položaju zamenjal Dejana Djuranovića.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!