Črn dan za NK Domžale, umrl pomemben član klubske zgodovine

Nogomet 30. Jul 202216:26 > 16:31 0 komentarjev
Filip Filipovski. FOTO: nkdomzale.si

Iz vrst NK Domžale so sporočili, da je včeraj v 75. letu starosti umrl Filip Filipovski, njihov dolgoletni član, ki je kot član strokovnega štaba sodeloval pri petih od šestih domžalskih lovorik.

Filip Filipovski je bil član Domžal skoraj dve desetletji in bil pomočnik trenerja, pa tudi priznan trener vratarjev.

Med drugim je bil pri Domžalah mentor poznejšega velikega zvezdnika slovenskega nogometa, zdajšnjega kapetana milanskega Interja Samirja Handanovića.

Slaviša Stojanović: Brez njega ne bi bil to, kar sem

Tesne vezi je Filipovski stkal tudi z najbolj uspešnim trenerjem v zgodovini Domžal Slavišo Stojanovićem, ki je Domžalčane v letih 2007 in 2008 popeljal do dveh naslovov slovenskega prvaka.

“Težek trenutek. Ni pravih besed, s katerimi bi lahko opisal žalost na eni strani in hvaležnost na drugi. Fičo je iz mene naredil boljšega trenerja, boljšega človeka. Vplival je na razvoj ne samo vratarjev in igralcev, temveč tudi na razvoj celotnega kluba. Brez njega ne bi bil to, kar sem in NK Domžale to, kar so. Bil je moj mentor, prijatelj, sodelavec, učitelj. Dragi moj Fičo, dragi moj učitelj, hvala ti za vse. Vem, da boš vedno tukaj,” se je od prijatelja poslovil Stojanović.

Minuta molka in žalni trakovi

Pri NK Domžale se bodo Filipovskemu z minuto molka poklonili na današnji večerni tekmi 3. kroga Prve lige Telemach, ko bo v Domžalah gostoval sežanski Tabor.

Nogometaši Domžal bodo na tej tekmi nosili tudi črne žalne trakove.