Damir Skomina našel novo poslanstvo

Nogomet 21. Nov 202221:074 komentarji

Nekdanji najboljši slovenski sodnik Damir Skomina, ki je sodil tudi finale Lige prvakov, se je lotil novega posla. Postal je nogometni zastopnik, ki bo iskal talent v afriških državah.

Damir Skomin, nekdaj najboljši slovenski nogometni sodnik, je avgusta lani naznanil konec kariere na najvišji nogometni ravni. Koprčan se od sojenja poslovil star 45 let ter potrdil, da postaja predsednik slovenskega tretjeligaša MNK Izola.

To je storil na malce spektakularen način. V slogu filmskega junaka Supermana je slekel srajco in pod njo pokazal majico kluba, pri katerem bo v drugačni, predsedniški vlogi nadaljeval svojo nogometno pot.

Želel si je projekta, ki bo dolgotrajen, ustvarjanje zdrave sredine. “Ne bomo se veliko pojavljali v medijih, ampak se bomo zaprli in garali v tišini,” je tedaj dejal Skomina, vse skupaj pa se ni izšlo po načrtih in nekdanji najboljši slovenski sodnik, ki je sodil tudi finale lige prvakov, je spomladi letos odstopil z mesta predsednika primorske ekipe.

Damir Skomina ni več predsednik MNK Izola.

Ne živi v iluziji

Skomina je v zadnjem času zablestel v oddaji Pod prečko, kjer je s svojo strokovnostjo v sodniškem pogledu v oddaji Pod prečko navdušil slovenske ljubitelje nogometa, v prihodnosti pa bo deloval kot nogometni zastopnik. “Že preteklo leto sem bil v Nigeriji. Fasciniran sem bil, za kako veliko državo gre. Mladih fantov med 14 in 20 let je okoli 25 milijonov, od tega jih veliko milijonov igra nogomet. Preko milijona jih je organiziranih v akademijah. Gre za neverjeten nabor fantov, ki ima potencial. Sam vidim v tem izziv, postal sem namreč nogometni zastopnik, ki želi biti povsem drugačen. Ne odrekam se domačim fantom, a zanima me ta trg, saj je Afrika neraziskana, je povsem drugače, kot je v Južni Ameriki, kjer je nogomet ustrezno organiziran. Fantje si iz Afrike želijo v Evropo, saj je tam klubski nogomet ni dobro organiziran. Sam s svojimi povezavami in partnerjem, ki je Nigerijec, jim bom skušal to omogočiti. Ne živim v iluziji, da bomo našli igralca za tiste res najboljše evropske klube na svetu. A vse ob svojem času. Potreben je razvoj, ki ga v Afriki ti fantje niso deležni. Imajo potencial, ki se ga lahko z dobim delom v Evropi lahko zelo razvije,” je svojo novo nogometno vlogo razkril Damir Skomina.

Komentari

Vaš komentar