Debitant Zeljković ima priložnost, da se pridruži velikanoma

Nogomet 12. Maj. 202212:00
Delite:
Zoran Zeljković na rokah svojih igralcev. FOTO: Uroš Skaza.

Trener Kopra Zoran Zeljković ima po osvojitvi pokala edinstveno priložnost. Trenerski debitant v slovenski nogometni ligi lahko osvoji dvojček, prvenstvo in pokal, kar je do zdaj v zgodovini tekmovanja uspelo vsega trem trenerjem, eden od njih ni Slovenec.

Zoran Zeljković je že v svoji debitantski prvoligaški sezoni dokazal velik trenerski talent in s Koprom, ki se je lani pred izpadom v drugo ligo rešil v dodatnih kvalifikacijah, zdaj lahko osvoji vse, kar se v slovenskem klubskem nogometu v sezoni 2021/22 osvojiti da. Po zmagi s 3:1 v finalu pokala proti Bravu ima priložnost, da do lovorike pride tudi v prvenstvu.

V zadnja dva kroga, v katerih se bo najprej v ponedeljek doma pomeril s sežanskim Taborom, čez deset dni pa v zadnji tekmi sezone še v Spodnji Šiški z Bravom, vstopa z najboljšega “štartnega položaja”. Pred Mariborom ima dve točki prednosti.

Če bo 42-letni Ljubljančan prišel še do prvenstvenega naslova, se bo pridružil trem trenerjem, ki so “dvojčka”, prvenstvo in pokal, v Sloveniji že osvojili. Dva od njih sta velikana slovenskega nogometa.

Bojan Prašnikar je “dvojčka” osvojil kar trikrat.

Bojanu Prašnikarju je uspelo kar trikrat

Nesporni vladar “dvojnih kron” je Bojan Prašnikar, ki je obe najpomembnejši slovenski lovoriki v eni sezoni osvojil kar trikrat. Enkrat, v sezoni 1992/93, z Olimpijo, in dvakrat, v sezonah 1996/97 in 1998/1999, z Mariborom.

Darku Milaniču je to, prav tako z Mariborom, uspelo v sezonah 2011/12 in 2012/13. Nekdanji dolgoletni trener vijoličastih je tudi edini, ki mu je do zdaj to uspelo dvakrat v dveh letih.

Nazadnje smo istega zmagovalca v prvenstvu in pokalu dobili v sezoni 2017/18, ko je Olimpijo do tega podviga popeljal Igor Bišćan. Hrvat je tudi tujec z dvojnim dvojčkom v Sloveniji.

 

Komentari

Vaš komentar