Delitev točk v Mariboru, Koper še zmeraj diha za ovratnik

Nogomet 30. Apr. 202222:32 > 22:48
Delite:
Foto: Jure Banfi

V Ljudskem vrtu je derbi vrha vsekakor upravičil pričakovanja. Boj za naslov državnega prvaka ostaja odprt, saj sta se Maribor in Koper v zelo zanimivi tekmi razšla brez zmagovalca (1:1).

V Ljudskem vrtu so gledalci, teh se je zaradi dopustov in kresovanj ob prazniku 1. maja zbralo le nekaj več kot 7000, videli zelo gledljivo srečanje, polno priložnosti.

Večji del tekme so prevladovali domači, gostje so poskušali do ugodnega razpleta priti prek protinapadov, na koncu pa so verjetno bolj zadovoljni v taboru “kanarčkov”, saj imajo zaostanku navkljub do konca nekoliko lažji razpored.

Mariborčani igrajo proti Bravu, Aluminiju in Muri, medtem ko Koprčane čakajo še srečanja s Taborom, Radomljami in Bravom.

Prvi so zadeli domači. V 27. je lepo podajo na desno stran izkoristil Jan Repas, kot torpedo švignil v kazenski prostor in žogo podal do osamljenega Ognjena Mudrinskega, ki je – svojemu renomeju primerno – zabil za 1:0.

Foto: Jure Banfi

Vodstvo je zdržalo le slabih deset minut, Koprčane je do izenačenja popeljal Bede Osuji, potem ko je po preigravanju in strelu Lamina Colleya žoga prišla v njegove noge.

V drugem polčasu sta obe ekipi postregli s polno priložnostmi, Mariborčani so bili nekoliko podjetnejši, a sta se izkazali tako obe obrambi, kot tudi vratarja, tako da pred sklepnim delom prvenstva razlika med Štajerci in Primorci ostaja le točko.

POTEK TEKME:

93. minuta: Odgovor je “ne”. Tekma je pri koncu.

89. minuta: V igro prihaja veteran, Marcos Tavares. Ali lahko Brazilec še tretjič letos reši vijoličaste?

79. minuta: V prazen prostor je utekel Nino Žugelj, ki je pred petimi minutami zamenjal Kronavetra. Mladi up vijoličastih je nastreljal Golubovića, tako da izid ostaja poravnan.

72. minuta: Nov poskus vijoličastih iz kota. Po strelu z glavo enega izmed domačih je žogo z golove črte izbil Karlo Bručič.

65. minuta: Maribor si želi vodilnega zadetka. Martin Milec je v kazenski prostor poslal visoko žogo, ki jo je z glavo pričakal Marko Alvir. Žogo je poslal preblizu Golubovića. Ostaja izenačeno…

57. minuta: Andrej Kotnik se je otresel svojega “čuvaja” in z desnico pomeri proti vratom, izkazal se je Menno Bergsen.

55. minuta: Prišel je podatek o navzočnosti v Ljudskem vrtu. Tekmo, ki odloča o naslovu državnega prvaka, si je prišlo pogledat 7200 gledalcev.

51. minuta: Mariborčani prevladujejo, a se Koper dobro brani, potem pa so igralci v belih dresih še nevarni iz protinapadov. Podobno, kot pri izenačujočem zadetku, je po odbitku v kazenskem prostoru le za kakšen meter mimo vrat pomeril Osuji.

47. minuta: Kronaveter je izvajal udarec iz kota. Žoga je v petmetrskem prostoru prišla do Mudrinskega, ki je iz obrata meril za vratnico, toda Ivan Novoselec se ni strinjal s tem, da se kanarčki zopet znajdejo v zaostanku ter žogo v zadnjem trenutku izbil v kot.

POLČAS

39. minuta: Spet je do izraza prišla individualna kakovost Ivanovića, ki je z razdalje spravil zarotiran udarec z desnico. Žoga je zletela le kakšnega pol metra stran od stičišča prečke in vratnice. Le minuto kasneje je s strelom poskusil Kronaveter, a je šla žoga preveč po sredini.

36. minuta: GOOOOL! Koper je izenačil. Na desni strani je preigraval Lamin Colley, sprožil proti vratom, a je obrambna vrsta domačih strel blokirala. Ta je prišel do osamljenega Bedeja Osujija, ki je izid s prefinjenim strelom v oddaljenejši del gola poravnal.

27. minuta: GOOOOL! Maribor vodi. Zadel pa je kdo drug kot prvi strelec Prve lige Telemach. Ognjen Mudrinski je ostal popolnoma sam v kazenskem prostoru in napadalec takega kova takih priložnosti ne zgreši. Lep prodor in podaja sta pred tem uspela Janu Repasu.

10. minuta: Nova velika priložnost za Maribor. Ognjen Mudrinski je s približno petih metrov žogo poslal mimo vrat. Vijoličasti imajo na začetku srečanja vsekakor pobudo.

1. minuta: Štajerci so odločno krenili in si že po nekaj sekundah pripravili priložnost. Gregor Sikošek je podal, Djordje Ivanović je žogo usmeril nad prečko.

Začetek tekme v Ljudskem vrtu.

 

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 7200, sodniki: Obrenović, Žunič, Kovačič.

Strelca: 1:0 Mudrinski (26.), 1:1 Osuji (35.).

Maribor: Bergsen, Milec, Mitrović, Watson, Sikošek, Makoumbou, Repas, Alvir, Ivanović (od 90. Tavares), Kronaveter (od 75. Žugelj), Mudrinski.

Koper: Golubović, Palčič, Žužek, Novoselec, Bručić, Jelić Balta, Vešner Tičić, Kotnik (od 74. Šušnjara), Osuji, Parris, Colley.

Rumeni kartoni: Kronaveter, Milec, Repas; Vešner Tičić, Šušnjara.

Komentari

Vaš komentar