Dolžnik Maribora, ki upa, da se bo do konca sezone odkupil

Nogomet 1. Maj 202219:41 > 19:55
Jan Repas na tekmi proti Kopru.

Jan Repas je bil asistent za vodilni gol Maribora na derbiju proti Kopru (1:1), kar je bila njegova šele druga asistenca v tej sezoni. Ob tem je v statistiko vpisal le en gol. Nekdanji reprezentant z izkušnjami igrana iz prve francoske lige se zaveda, da je dolžnik, in sporoča: "Upam, da bom statistiko na zadnjih tekmah popravil."

“Za nami je izredno zahtevna tekma proti kakovostnemu nasprotniku. Začeli smo tako, kot smo se zmenili. Pritisnili smo Koper, si priigrali priložnosti in hitro zadeli. Potem smo iz ne preveč nevarne situacije prejeli gol,” je po tekmi s Koprom povedal Jan Repas, ki je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

“Koper je ekipa, ki kaznuje vsako polpriložnost. V drugem polčasu so Koprčani prevzeli pobudo, a smo si kljub temu priigrali priložnosti, ki bi jih lahko bolje realizirali,” je dodal.

“Malo je grenkega priokusa. Želeli smo zmagati. Morali bi vzeti vse tri točke,” je še dejal 25-letni nekdanji član Domžal in Caena, za katerega je odigral tudi 15 tekem v prvi francoski ligi.

“Dobro smo se mentalno pripravili. K dobri igri so pripomogli tudi navijači. Od začetka tekme smo pokazali, kdo je Maribor. Nobenemu nasprotniku tukaj ni lahko. Potem smo na žalost padli na nekaterih osnovah,” je povedal o odličnem začetku Maribora, ki je v prve pol ure igre povsem nadigral Koper in v tem obdobju tudi prišel do vodstva.

Sezona je slabša, kot bi si želel

V 26. minuti je po njegovi podaji zadel s 16 goli najboljši strelec slovenskega prvenstva Ognjen Mudrinski.

“Lepa akcija. Začel jo je Martin Milec, potem sem stekel v prostor, videl Mudrinskega na petih metrih, mu odložil žogo, on pa je zadel,” je akcijo za vodilni gol po tekmi opisal Repas, ki bi se v vlogi asistenta skorajda izkazal tudi v drugem polčasu, ko je v ogenj poslal Nina Žuglja.

Rezervist Maribora se je znašel iz oči v oči z nasprotnikovim vratarjem, ampak ni zadel.

“To je to, o čemer sem že govoril. Škoda, da te in podobnih priložnosti nismo izkoristili,” je pojasnil vezist, od katerega so navijači Maribora v tej sezoni zagotovo pričakovali več.

Resda se je precej selil po igralnih položajih – od krilnega do ofenzivnega, osrednjega in celo defenzivnega vezista -, ampak zgolj gol in dve asistenci v 31 prvenstvenih nastopih je za uveljavljenega nogometaša, ki je bil pred časom tudi reprezentant, zagotovo premalo. To je priznal tudi sam.

“Res je, ta sezona je zame statistično slabša. Ni takšna, kot bi si želel. Potrudil se bom, da v zaključku sezone te številke izboljšam,” je povedal Repas in si zaželel, da statistiko izboljša na zadnjih dveh tekmah.

Na naslednji proti Bravu zaradi rumenega kartona, ki ga je prejel v zaključku derbija s Koprom, namreč ne bo igral.

Sijajna kulisa v Ljudskem vrtu na derbiju proti Kopru.

Pohvala za navijače, Maribor mora iti na tri zmage

Repas je na druženju z novinarji po koncu včerajšnje tekme pohvalil tudi Ljudski vrt in številne obiskovalce, ki so se v njem zbrali.

“Vsa čast navijačem in celotnemu Mariboru, da se je odzval na tak način. Super je bilo,” je popihal na dušo navijačem, a tudi sam dobro ve, da bi se jim s soigralci še precej bolje odkupil, če bi s soigralci osvojil naslov.

Mariborčani v zadnje tri prvenstvene tekme – ob Bravu bodo obračunali še z Aluminijem in Muro – na vrhu lestvice vstopajo s točko prednosti pred Koprčani.

“Vsaka tekma do konca sezone bo izjemno zahtevna. Tega se zavedamo. Na vsaki bomo morali igrati tako, kot smo tokrat. Kot da gre za zadnjo, finalno tekmo. Treba je iti pozitivno naprej in na preostalih treh tekmah zmagati. Vemo pa, da ne bo lahko,” je za konec povedal Repas, ki v Mariboru zaključuje drugo sezono, lovi pa šele prvo lovoriko.

Vijoličasti na novo namreč čakajo od leta 2019, ko so bili nazadnje državni prvaki.

Asistenca Jana Repasa na tekmi proti Kopru:

Komentari

Vaš komentar