Domžalski zaključek kroga prinesel delitev točk

Nogomet 10. Okt 202219:41 0 komentarjev
Leon Marinič

Nogometaši Kalcerja Radomelj in Gorice so se v 12. krogu Prve lige Telemach v Domžalah razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

V Domžalah sta ekipi iz spodnjega dela lestvice odigrali zadnji dvoboj prve tretjine prvenstva. Glede na prikazano se je ta kar zasluženo končal z delitvijo točk, tako da so Radomlje še naprej edina ekipa, ki na domačem igrišču še ni prišla do zmage. Četa Nermina Bašića ostaja na osmem mestu, zasedba Mirana Srebrniča pa na devetem.

Začetek tekme je bil precej miren, le Madžid Šošić je v peti minuti nenatančno meril v kazenskem prostoru. Vicko Ševelj je v 11. minuti poslal podajo z desne strani, žogo pa je Uroš Likar ujel na golovi črti. Le nekaj trenutkov zatem je Francesco Tahiraj tudi zadel, a je bil v prepovedanem položaju.

Kdor ne da, ta dobi

Etien Velikonja.

Novogoričani so prvič poskusili v 15. minuti, od daleč pa je zgrešil Zvonimir Petrović. V 24. minuti pa so tudi povedli, ko je po prodoru po desni strani odbito žogo iz bližine iz ostrega kota v mrežo poslal Leon Marinič. Novo veliko priložnost so imeli Primorci v 36. minuti prek Etiena Velikonje, ki je poskusil z desne strani kazenskega prostora, a je bil Emil Velić na mestu.

V 37. minuti pa so Radomljani izenačili. Šošić je najprej s strelom od daleč Likarja prisilil v obrambo in udarec iz kota, po njem pa se je isti igralec znašel pri žogi v osrčju kazenskega prostora in izid poravnal na 1:1. Šošić je poskusil tudi v 45. minuti, takrat je bil Likar na mestu.

Medli drugi polčas

Kmalu po začetku drugega polčasa je Alen Krajnc imel priložnost za novo vodstvo gostov, a je žogo poslal mimo gola, potem ko je po lepi podaji prišel v kazenski prostor. Pozneje je ritem malce padel, gledalci niso videli posebej razburljive predstave.

V 77. minuti pa je po kotu do strela z glavo prišel Vedran Vrhovac, a je gostujoči vratar preprečil veselje domačemu nogometašu, tako kot tudi Darlyju N’Landuju v 87. minuti. Zadnjo priložnost na tekmi je imel Nedim Hadžić, a na koncu žogo poslal čez gol.

Radomljani bodo v 13. krogu v nedeljo gostovali v Murski Soboti, Gorica pa dan prej v Kopru.

V ŽIVO

87. minuta: Spet je Primorce rešil Likar. Proti vratom je ustrelil Darly N’Landu, vratar “vrtnic” pa je žogo odbil v kot.

77. minuta: Likar je s fantastično obrambo rešil Goričane. Parada je preprečila vodstvo domačih.

72. minuta: Podajo v kazenskih prostor je Velikonja v zadetek želel spremeniti s “škarjicami”, toda žogo je zgrešil.

68. minuta: Predložki Oura iz kota so še naprej nevarni. Žoga je prišla do Koruna, ki pa je z glavo meril meter mimo vratnice.

58. minuta: Sandi Nuhanović je pomeril z razdalje ter dobro ogrel dlani Likarja.

47. minuta: Krajnc je prodrl po levi in poskusil s strani, meril nekaj metrov mimo vrat Velića.

POLČAS

45. minuta: Zadnja priložnost prvega polčasa spet v režiji razpoloženega Šošića, ki je podajo v kazenski prostor z glavo preusmeril proti vratom, Likar pa se je moral potruditi, da žogo ujame.

37. minuta: GOOOOOOOL! Že v naslednji akciji Radomelj je sledila kazen. Kot je izvedel Samsodin Ouro, po “glavi” Urbančiča je žoga prišla do zelo razpoloženega Madžida Šošića. Slednjega ni bilo potrebno posebej moledovati, da žogo z bližine spravi za hrbet Likarja.

35. minuta: Etien Velikonja se je po podaji Ahmetaja prišel do izjemne priložnosti za povečanje vodstva, a je meril preslabotno te rposkrbel za lahek plen Velića.

24. Minuta: GOOOOOOOL! Leon Marinič je dobil lepo podajo v prazen prostor, stekel po desni strani kazenskega prostora, podal v sredino, žogo je Uroš Korun odbil prav do svetlolasega napadalca Gorice, ki je iz skoraj mrtvega kota ukanil vratarja mlinarjev.

22. minuta: Gorica je vsaj enakovredna. Prosti strel ob avtu z leve je izvedel Ahmetaj, poslal v kazenski prostor nizko, nevarno žogo, ki pa jo je Velić po odboju od branilca uspel ukrotiti.

15. minuta: Zvonimir Petrović je prejel žogo na 25 metrih od gola Velića in se odločil za strel z levico. Žoga je odjadrala preveč vstran.

12. minuta: Francesco Tahiraj se je znašel sam pred Likarjem in lepo zadel pod prečko, toda to mu je uspelo iz prepovedanega položaja. Albanec bo moral na prvenec v dresu mlinarjev še počakati.

5. minuta: Na levi strani kazenskega prostora je žogo sprejel Šošić, pomeril z levico po tleh in cilj zgrešil za par metrov.

Začetek tekme: Trčila sta vezista Čuić in Hrka, na srečo je z obema nogometašema vse v najlepšem redu.

Radomlje – Gorica 1:1 (1:1)

Postavi

Radomlje: Velić; Marković, Vrhovac, Koruin, Ševelj; Ouro, Čuić, Nuhanović, Tahiraj; Šošić, Sokler

Gorica: Likar; Urbančič, Agić, Mevlja, Širok; Petrović, Hrka, Ahmetaj; Krajnc, Velikonja, Marinič

Športni park, sodniki: Šmajc, Vukan, Jamnik.
Strelca: 0:1 Marinič (24.), 1:1 Šošić (37.).

Radomlje: Velić, Marković, Vrhovac, Korun, Ševelj, Ouro, M. Čuić (od 81. N’Landu), Nuhanović (od 71. Cerar), Tahiraj (od 81. Pogačar), Šošić, Sokler (od 74. Hadžić).

Gorica: Likar, Urbančič, Mevlja, Agić, Širok, Hrka, Petrović, Ahmetaj, Krajnc, Marinič (od 76. Leban), Velikonja (od 76. Vekić).

Rumeni kartoni: Ouro, Vrhovac; Širok, Ahmetaj.
Rdeči karton: /.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!