Elšnik: Štajerske zbadljivke so po naših zmagah utihnile

Nogomet 15. Okt 20228:31 0 komentarjev
Timi Max Elšnik je trenutno tržno eden najbolj zanimivih nogometašev v zasedbi zmajev. Foto: jure banfi

Po zadnjem derbiju se mu je prešerno smejalo. Timi Max Elšnik je bil v Ljudskem vrtu z zadetkom eden izmed junakov velike zmage Olimpije proti Mariboru (2:0), kapetan zmajev pa si podobnega razpleta želi tudi nocoj, ko se bosta velika rivala udarila v ljubljanskih Stožicah.

Timi Max Elšnik bo nocoj odigral že svoj deseti večni derbi. Ob štirih zmagah in štirih remijih je izgubil le enega. To je tudi nekoliko utišalo šale in zbadljivke, ki jih kot Štajerec, doma je iz Zlatoličja med Mariborom in Ptujem, navadno poslušal pred obračunom med Olimpijo in Mariborom: “Te njihove šale se nikoli niso dobro končale. Statistika je jasna in je močno na naši strani.”

Timi Max Elšnik

Poraz z Bravom ni pustil posledic

Minuli konec tedna sicer Olimpiji ni prinesel sanjske uverture pred derbijem. Ravno nasprotno. Bravo je na mestnem obračunu dodobra ponižal zmaje (6:1) in zeleno-belim prizadejal drugi poraz v sezoni. Toda Timi Max Elšnik poudarja, da slačilnica tudi po nepričakovanem spodrsljaju ostaja enotna.

“Vzdušje je dobro. Ta teden smo imeli tudi skupno večerjo in druženje. Po porazu proti Celju smo se takoj odzvali z zmago proti Muri, verjamem, da bo tudi tokrat tako. O porazih ne razmišljamo preveč, zdrave ekipe z zdravim karakterjem to ne vrže iz tira. Porazi so sestavni del športa, ta z Bravom ni pustil posebnih posledic,” ocenjuje kapetan zmajev.

Maribor Olimpije ne more presenetiti

Olimpija je prvi večni derbi sezone v Ljudskem vrtu dobila z 2:0. Dvakrat je bil podajalec Mario Kvesić, pod zadetka sta se podpisala Svit Sešlar in ravno Timi Max Elšnik. Od začetka avgusta se je sicer, predvsem v Mariboru, spremenilo marsikaj.

“Pripravljeni smo na Maribor. Pričakujem, da bo nasprotnik takšen, kot je bil v zadnjem obdobju. Ne vidim načina, kako nas lahko presenetijo. Zaradi menjave trenerja in novih igralcev bo to drugačen Maribor, kot je bil na prvem derbiju, ampak kot vedno, bo to tekmo dobil tisti, ki si bo bolj želel zmage, ostale stvari niso tako pomembne,” poudarja 24-letnik.

Foto: Jure Banfi

Nogometaši ne pričakujejo polnega stadiona

Stožice bodo v sobotnem večeru na tekmi Olimpije po (pre)dolgem času znova kazale nogometno podobo. Glavna tribuna je razprodana, odpirajo se dodatni sektorji, tudi gostujoči, na katerem bodo zbrani navijači Maribora, bo nabito poln. A pri napovedih o tem, kako številčna bo podpora zmajem na tekmi vseh tekem, je Timi Max Elšnik previden.

“Glede na prikazano v tej sezoni, bi si zaslužili petmestno število navijačev na stadionu, a tega ne pričakujem. Če imaš visoka pričakovanja, si hitro razočaran. Tudi s porazom proti Bravu si glede tega nismo naredili usluge. A tudi če bo samo tisoč navijačev več kot na ostalih tekmah, bo atmosfera drugačna, boljša. Za vse, ki bodo prišli, bomo dali vse od sebe na terenu in poskušali zmagati. Te tekme so najlepše in ti najbolj ostanejo v spominu,” zaključuje kapetan Olimpije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!