Goriški zaplet: odstavili legendo, zamenjave zanj (še) ni

Nogomet 2. Mar 20239:132 komentarja

Zadnje mesto na prvenstveni lestvici, le dve osvojeni točki v nogometni pomladi in članska ekipa brez glavnega trenerja. Takšna je trenutna realnost nogometne Nove Gorice. Slovenska nogometna javnost že ves teden zaman čaka ime novega stratega vrtnic, ki bi ekipo skušal rešiti iz neugodnega položaja. A za zdaj čakamo zaman.

Ko odpustiš klubsko legendo, kakršna je v Novi Gorici zagotovo dolgoletni nogometaš in trener vrtnic Miran Srebrnič, bi pričakovali, da imaš jasen in natančen načrt, zakaj si to storil in kaj želiš s tem doseči. A trenutne vodje nogometnega dogajanja v slovenskem Las Vegasu ga kot kaže nimajo. Pred vrati je nov nogometni konec tedna in tekma s Celjem, moštvo, navijači in ostala nogometna javnost pa vsaj uradno še vedno čakamo na imenovanje Srebrničevega naslednika.

Vse bolj se zdi, da so imeli v vodstvu goriškega prvoligaša tako načrt samo do točke, da je potrebno pač izvesti “šok terapijo” in odstaviti trenerja. Srebrniču se je sicer stolček tresel že pred začetkom priprav na drugi del sezone, a takrat je bila Gorica, ki jo je primorski strokovnjak v lanski sezoni vrnil v prvo ligo, še na mestih, ki prinašajo obstanek. In ob izrazito pozitivni luči, s katero na dolgoletnega goriškega nogometnega delavca gleda lokalno okolje ter ob doseganju osnovnih rezultatskih ciljev, je trenerja seveda težko zamenjati. Čeprav si to morda nekdo še tako želi …

Mirana Srebrniča je odnesel veter sprememb v nogometni Novi Gorici. Foto:

Začetki nove zgodbe so bili pozitivni

A ko se na vse skupaj oziramo danes, bi bilo morda celo bolje, če bi Srebrnič dejansko že pozimi postal bivši. Nikakor ne zato, ker ne bi cenili dela izkušenega nogometnega stratega, ampak zgolj zaradi dejstva, da bi v tem primeru ekipa z novim trenerjem izpeljala pripravljalno obdobje in začela drugi del sezone.

Da je Srebrnič zamenjan, je bilo namreč iz novogoriških nogometnih krogov slišati že nekaj mesecev. Novi odločevalci kluba, na čelu z investitorjem Georgem Juncajem in njegovo desno roko v Novi Gorici posrednikom Nusirjem Jasharijem, so poplačali nekatere dolgove iz preteklosti in finančna injekcija je napovedovala lepšo prihodnost kluba. Moštvo se je okrepilo in zdelo se je, da se stvari premikajo v pozitivno smer. Toda …

Gorica je v drugem delu sezone zbrala samo dve točki.

Zdaj klub živi v negotovosti

Pred tednom dni je ND Gorica sporočila, da klop vrtnic zapušča Miran Srebrnič. Čeprav je še dan prej športni direktor Admir Kršić za Nogomanio zatrdil, da dolgoletni trener klopi ne bo zapustil vsaj do nedeljske tekme z Domžalami. A obrnilo se je drugače, vse bolj pa se zdi, da se športna politika prvoligaša s severne Primorske vodi za hrbtom aktualnega športnega direktorja. Slednji se mora sicer ukvarjati tudi z vprašanjem, kam je izginil Etien Velikonja, ki ga že tri tekme, čeprav je popolnoma zdrav, ni bilo v kadru prvega moštva.

V tem delu zgodbe je iz sence, v kateri je v nogometni Novi Gorici pred tem deloval že nekaj časa, stopil Edy Reja. Nekdanji trener Lazia, Atalante, Napolija, pa tudi Hajduka in albanske reprezentance je po odstavitvi Srebrniča vodil treninge prvega moštva, pred tekmo z Domžalami pa je prišel tudi v goriško slačilnico in nogometašem podal zadnja navodila pred tekmo.

Kam se je skril Edy Reja?

A čeprav smo njegovo uradno naznanitev na mesto prvega trenerja pričakovali že v ponedeljek, pa potem v torek, nato v sredo in zdaj že v četrtek, je goriški trenerski stolček še vedno prazen. Ekipa pa sredi vročega boja za obstanek živi v negotovosti. Bo Reja vendarle prevzel odgovornost in breme pritiska na svoja pleča? Bodo v vodstvu kluba našli denar tudi za njegove pomočnike? Ali pa se bo nemara kot rešitelj nastale situacije pojavil nekdanji trener ljubljanske Olimpije Goran Stanković?

Dobro bi bilo na ta vprašanja odgovoriti čim prej. Da ne bo prepozno …

Komentari

Vaš komentar