Guberac: To je nogomet, a še vedno smo tu in še vedno upamo

Nogomet 17. Maj 202211:552 komentarja
Delite:

Slovo je bilo drugačno, kot si ga je želel. Kulisa je bila sicer fantastična, na Bonifiki se že dolgo ni zbralo toliko navijačev, nebo je bilo skorajda brez oblačka, Koper pa je lovil zmago, s katero bi krog pred koncem obdržal prvo mesto na lestvici. A na žalost kapetana Ivice Guberca so njegovo sanjsko slovo od koprskega nogometnega hrama pokvarili Radomljani.

Začelo se je slovesno. Ivica Guberac je bil pred tekmo počaščen z manjšo slovesnostjo in jasnim sporočilom o tem, kako velik pečat je pustil v FC Koper – njegova sedmica je za sedem let upokojena. Tudi na igrišču so kanarčki začeli dobro, nizali so priložnost za priložnostjo, a kaj, ko so zadevali gostje.

Radomlje so torej izkoristile neučinkovitost domače ekipe in z zmago na Bonifiki (3:1) osrečile Mariborčane, ki v zadnji krog prvenstva vstopajo s točko prednosti pred varovanci Zorana Zeljkovića. A tudi poraz ni v celoti pokvaril zares posebnega dne koprskega kapetana.

“Težko je najti besede. Za mano je dan poln čustev, pravzaprav mešanih občutkov. Nikoli več ne bom igral na Bonifiki … prvič sem ostal brez besed. Res je, danes smo izgubili, a prvenstva še ni konec. Še vedno lahko upamo. Potrebno se bo znova zbrati in dobro odigrati v Ljubljani. Če smo si to zaslužili, bomo na koncu prvi. V vsakem primeru pa moramo biti na koncu zadovoljni, kajti za nami je odlična sezona. Nihče nas ni pričakoval tu, kjer smo – da bo zadnji krog odločal o prvaku. Za konec kariere si ne bi mogel želeti nič lepšega,” je misli v oddaji Pod prečko strnil Ivica Guberac.

Grafika: Prva liga Telemach

Resda je koprska sedmica odigrala zadnjo domačo tekmo, a kariere Ivice Guberca vendarle še ni konec. Čaka ga še finale sezone, tekma v spodnji Šiški, kjer bodo Koprčani iskali novo zmago in upali na spodrsljaj Maribora v Murski Soboti. To bi bil scenarij, po katerem bi se v slovenski Istri veselili naslova državnih prvakov.

“V Ljubljano gremo z zmagovalno miselnostjo, na vsak način moramo tekmo dobiti in upati na dober rezultat Mure,” je jasen kapetan Kopra.

Pritisk je naredil svoje

Ne glede na dobre rezultate Kopra je Bonifika v tej sezoni pogosto kazala bolj klavrno podobo. Tokrat je bilo drugače, navijači kanarčkov so se v velikem številu prišli zahvaliti svojemu dolgoletnemu kapetanu. Koprski nogometni hram v tej sezoni še ni bil tako poln.

“Iskrena zahvala vsem navijačem, ki so me prišli še zadnjič pozdraviti na stadion. Bili so naš dvanajsti igralec, a danes enostavno ni bil naš dan. Toliko priložnosti, kot smo imeli danes v prvem polčasu, jih v tej sezoni še nismo imeli. Tu je svoje naredil pritisk, v zaključkih so se zatresle noge. To je nogomet, nikomur ne smemo ničesar zameriti. Smo športniki, nogomet enkrat vzame, drugič da. Koper je v tej sezoni naredil velik korak naprej. Še vedno smo tu in še vedno upamo na naslov. Izjemno ponosen sem na vse v klubu, vsi dajejo svoj maksimum,” poudarja Ivica Guberac.

Foto: Jure Banfi

Čas je, da ligo dvignemo še na višji nivo

33-letnik priznava, da bo zaključek prvenstva lažji tudi zato, ker so Koprčani v tej sezoni v vitrine že pospravili pokalno lovoriko. Minulo sredo so v finalu s 3:1 ugnali Bravo in so še vedno v igri celo za dvojno krono.

“V pokalnem finalu se je res vse razpletlo po naših željah. Hkrati smo pripravili tudi odličen šov in tako je prav. Nogomet mora biti še bolj zabaven, da se prebudi zanimanje za ta šport v Sloveniji. Imamo dobre igralce, zanimivo prvenstvo, čas je, da vse skupaj dvignemo še na višji nivo. Ta marketing slovenskega nogometa bo v prihodnosti zelo pomemben,” se (skorajda) nogometno upokojeni Primorec počasi že seli v miselnost nekoga, ki bo v prihodnosti deloval v klubskih pisarnah obalnega prvoligaša.

Celoten pogovor z Ivico Gubercem v oddaji Pod Prečko:

Komentari

Vaš komentar