Incident na derbiju: kdo je vrgel eksplozivno sredstvo?

Nogomet 19. Feb 202411:23 8 komentarjev
Viole
Foto: Jure Banfi

Kdo je kriv za nedopusten incident v Fazaneriji? Na to vprašanje odgovora še nekaj časa ne bomo imeli. Je pa policija že pojasnila, člani katere navijaške skupine so poskrbeli za prekinitev tekme in poškodbe nogometašev Mure.

Dan po derbiju družbena omrežja in forumi ‘pregorevajo’ od zapisov, mnenj, razmišljanj, stališč, pogledov na to, kar se je včeraj dogajalo na štajersko-prekmurskem derbiju med Muro in Mariborom.

Eno izmed vprašanj, pri katerem se kreše največ mnenj, je vprašanje – kdo je sploh odvrgel pirotehnično oziroma eksplozivno sredstvo, ki je pristalo ob robu igrišča in poškodovalo nogometaše Mure.

Vse o incidentu v Murski Soboti:

Tekma v Fazaneriji po incidentu odpovedana (VIDEO)

Kakšno je stanje poškodovanih članov Mure?

Kako sta se na hud incident odzvala Mura in Maribor?

Policisti na tekmi Mura – Maribor odkrili drogo in pirotehniko

Kuzmič: Ne razumem, kako se lahko takšne stvari znajdejo na tribuni (VIDEO)

NZS z ostrim odzivom nad “huligane”

Vse o škandalu v Murski Soboti (FOTO&VIDEO)

Ob robu incidenta v Fazaneriji: kaj je topovski udar?

Bo zaradi neumnosti navijačev Mura tekmo dobila s 3:0?

Topovski udar je priletel s tribune Viol

Čeprav je velika večina prepričanih, da so za to odgovorni člani navijaške skupine Viole, so se pojavile tudi teorije in namigovanja, da naj bi t. i. topovski udar odvrgli člani navijaške skupine Black Gringos, ki naj bi slabo ciljali nasprotno tribuno. A besede Borut Koceta, vodje Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Murska Sobota, glede tega ne dopuščajo nobenega dvoma.

“Do sredine drugega polčasa je vse skupaj potekalo v skladu s športnim navijanjem, potem pa je iz območja organizirane navijaške skupine Viole zaenkrat še neznani storilec v skupino domačih igralcev, ki so bili na območju ogrevanja, odvrgel močno prepovedano močnejše pirotehnično sredstvo. Zaradi poškodb igralcev in kondicijskega trenerja gre za sume storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Policisti so že danes ukrenili vse potrebno, opravili ogled dejanja, zbrali prva obvestila, zaslišali nekaj očividcev, domnevnih prič, nadaljnje aktivnosti pa sledijo v naslednjih dneh,” je včeraj zvečer poudaril Kocet.

Viole policija
Foto: Jure Banfi

Po prvih informacijah so torej za eksplozijo, ki je prekinila tekmo in poškodovala člane NŠ Mura, krivi člani navijaške skupine Viole. Nadaljnja preiskava in iskanje posameznika, ki je kriv za incident, še poteka.

O slovenskem nogometu se znova veliko govori. Ko bi le bilo vedno tako, a iz pravih, nogometnih razlogov.

Celotno dogajanje bomo nocoj osvetlili tudi v naši nogometni oddaji Pod prečko, ko se nam bo v studiu pridružil tudi predsednik NŠ Mura Robert Kuzmič. Naša gosta bosta sicer slovenska reprezentanta Timi Max Elšnik in David Zec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje