Iskreni Srebrnič: Tako enostavno ne gre več naprej

Nogomet 3. Okt 202218:17 0 komentarjev
foto: Jure Banfi

Nad novogoriško prvoligaško usodo se znova zgrinjajo črni oblaki. Po enajstih krogih so vrtnice pri vsega dveh zmagah, še bolj kot rezultati pa v teh dneh nogometno dogajanje v slovenskem Las Vegasu vznemirja napovedana menjava vodstva. Trener Miran Srebrnič ima v teh dneh bolj malo razlogov za zadovoljstvo.

Uvod v obračun med Gorico in Mariborom je sicer napovedoval, da bi lahko vrtnice poskrbele celo za veliko presenečenje. A v 27. minuti, ko je Uroša Likarja s pomočjo Denisa Cerovca premagal Jan Repas, je domača zasedba povsem razpadla. Vijolice so do polčasa zadele trikrat in zmagovalec je bil odločen.

Drugi polčas tekme je bil tako bolj ali manj formalnost. Navijaška skupina Terror Boys si ga niti ni ogledala v živo, je pa v bližini stadiona z glasnimi poki petard še vedno skrbela za glasno zvočno kuliso. Med polčasom je stadion zapustil tudi predsednik v odhajanju Hari Arčon in ni malo tistih, ki menijo, da se je s tem želel predvsem izogniti kakšnemu bližnjemu srečanju z navijači.

Hari Arčon
Hari Arčon je ustno odstopil kot predsednik kluba, uradno pa za zdaj še ne. (Foto: ND Gorica)

Predsednik ni kriv, da je Gorica izgubila s 4:1

Da prva ekipa ne more ostati povsem izolirana od dogajanja okoli kluba, je dejstvo. A po porazu z 1:4 trener Gorice Miran Srebrnič v tem ni želel iskati alibijev za poraz, predvsem pa podobo svoje ekipe.

“To je stvar drugih ljudi, ki o tem odločajo. Seveda si želim, da klub dobro funkcionira. Predpogoj, da lahko od igralcev zahtevamo več, je ta, da so zadeve redno in zgledno urejene. Ni pa predsednik kriv, da smo danes izgubili s 4:1. Igrišče je merilo in tu moramo pokazati več.”

Skozi pogovor se je izkušeni nogometni strokovnjak dotaknil psihološkega stanja v svoji ekipi, ocenil, kaj manjka Gorici do boljših rezultatov ter odkrito priznal, kakšna je trenutna realnost novogoriškega prvoligaša.

O čem je govoril Miran Srebrnič?

O tekmi

Odigrali smo katastrofalen prvi polčas. Ne razumem, zakaj smo tako padli po prvem zadetku. To ni bilo podobno ničemer. Maribor je odigral solidno tekmo, gole pa je dosegal, ker smo nasprotniku podarjali žoge v naši obrambni tretjini. To se enostavno ne sme dogajati. Čaka nas veliko dela na disciplini in motivaciji.

Ob polčasu bi lahko zamenjal osem igralcev. Dogovorili smo, da vzpostavimo red in disciplino, to nam je v drugem polčasu uspelo. Če pogledamo rezultat pa je zmaga Maribora zaslužena. Mi pa se moramo ukvarjati s svojimi problemi in biti naslednjo tekmo boljši.

O poceni prejetih zadetkih

To me jezi, to je najpomembnejša stvar v nogometu. Ko imaš nizko postavljen obrambni blok, moraš žogo čim prej ali izbiti ali jo poslati proti napadalcu. Mi smo se po odvzeti žogi napačno odpirali in nismo uspeli z dvema dotikoma odigrati tako, kot bi morali. To je bil velik problem. Skoraj vsi goli so identični.

O razočaranju po porazu

Izgubiti tekmo proti Mariboru ni sramota, bolj sem razočaran zaradi načina, kako smo to tekmo izgubili. Prvi polčas je bil res slab, tu ne gre iskati alibijev. Na igrišču moramo enostavno biti boljši.

O tem, ali še ima željo in voljo po delu na mestu trenerja Gorice

Vedno, vedno. Sezono smo dobro začeli, a včasih nismo bili za naše predstave rezultatsko nagrajeni. Jezen sem na psihološki moment. Če smo na začetku igrali dobro, lahko tudi zdaj igramo dobro. Potrebujemo rezultat, da se samozavest dvigne na višji nivo.

O tem, kaj še pogreša v svoji ekipi

Če govorimo o okrepitvah, je težko dobiti boljše igralce. Zame so to najboljši igralci, naloga trenerja pa je, da iz njih izvleče maksimum.

O trenutni realnosti Gorice

Na začetku prvenstva smo govorili o tem, da se ne želimo zgolj boriti za obstanek, a po dobri četrtini prvenstva se je pokazala naša realnost. Tu smo in tu se moramo boriti.

O tem, kaj se mora v prihodnosti spremeniti

V vseh strukturah kluba moramo stvari dvigniti na višji nivo. Ta liga to zahteva.

O tem, kar se je v zadnjih dneh dogajalo v pisarnah kluba

Ne želim dajati izjav o tem, ker je to nekorektno. Gorica ima takšen status, kot ga ima. Zasluži več. Ali je to s Srebrnićem ali Arčonom ali morda s tujimi vlagatelji, to pa je druga stvar. Ve pa se, kaj se mora izboljšati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!