Iz zmajevega gnezda: Sešlar ostaja, mladinec Rijeke prihaja

Nogomet 15. Dec 202217:46 0 komentarjev
Svit Sešlar. FOTO: Jure Banfi.

Po zelo uspešni nogometni jeseni imajo v ljubljanski Olimpiji pred samo jasen cilj - osvojitev nogometne dvojne krone v sezoni 2022/2023. A še preden se nadaljuje dogajanje v Prvi ligi Telemach, je in bo zelo pestro v pisarnah prvoligašev, kjer na eni strani dežujejo ponudbe za nosilce igre zmajev, na drugi pa odgovorni iščejo nogometaše, ki bi lahko dodatno dvignili kvaliteto moštva. In zeleno-beli so javnosti že predstavili prvega novinca.

Čeprav nad Olimpijo še vedno visi senca kazni Nogometne zveze Slovenije, zaradi katere zmaji ne smejo registrirati novih nogometašev, je vodstvo športnega dela zeleno-belih že na lovu za zimskimi nogometnimi tarčami, ki jih želijo zmaji v naslednjih dveh mesecih pripeljati v svoje vrste.

In ena izmed teh tarč je že ujeta. Zeleno-beli so namreč podpisali pogodbo z 19-letnim mladim reprezentantom Bosne in Hercegovine Admirjem Bristrićem. Gre za napadalca, ki že ima tudi nekaj članskih izkušenj, v lanski sezoni je zbral 15 nastopov v prvi hrvaški ligi, ko je kot posojen nogometaš Rijeke nosil dres Dragovoljca.

“Veseli nas, da smo podpisali dogovor o sodelovanju z mladim napadalcem Admirjem Bristrićem za naslednja tri leta in pol. Bristrić predstavlja sedanjost in prihodnost naše ekipe. Prepričani smo, da bo Admir, ki je prišel v Olimpijo iz Rijeke, v spomladanskem delu prvenstva in v prihodnosti pripomogel k še boljšim rezultatom NK Olimpije,” ob naznanitvi novinca v Stožicah razmišlja športni direktor zmajev Goran Boromisa.

Ne le za Sešlarja, ponudba je prišla tudi za Vidovška

Po pričakovanjih te dni na naslov Olimpije prihajajo tudi uradne in neuradne ponudbe za izstopajoče posameznike v letošnji nogometni jeseni. Naši viri so nam tako zatrdili, da so v zmajevem gnezdu prejeli uradni ponudbi tako za Svita Sešlarja, za katerega po informacijah turških medijev zanima Konyaspor, a ponudba ni prišla iz Turčije, kot tudi za Matevža Vidovška. 

Matevž Vidovšek ostaja v zmajevem gnezdu. FOTO: Aleš Fevžer.

Toda v zmajevem gnezdu so obe ponudbi zavrnili. Zeleno-beli naj bi bili namreč v dogovoru s trenerjem Albertom Riero odločni, da ne prodajo nikogar izmed svojih najboljših nogometašev. Tudi Vidovšek in Sešlar pa sta namero, da v Ljubljani ostaneta do konca sezone in se borita za državni ter pokalni naslov, potrdila tudi v pogovoru za ponedeljkovo oddajo Pod prečko.

Čeprav se je omenjalo tudi možnost, da klub zapustita Aljaž Krefl in David Sualehe, naj bi bili po naših informacijah z obema v klubu zadovoljni in tudi bočna branilca v drugem delu sezone ostajata del Olimpije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!